BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

El Festival POESIA I + de la Fundació Palau

Publicat el 20 de juny de 2013 per aniol

POESIA i

soroll i silenci i xiprers i estels i vent de garbí i capvespre i nit i tempo i paraula i Palau i Fabre

 

POESIA i +

FESTIVAL D’ESTIU, FUNDACIÓ PALAU CALDES D’ESTRAC

DEL 28 DE JUNY AL 12 DE JULIOL 2013

www.fundaciopalau.cat

Coincidint amb el desè aniversari de la Fundació Palau, la vuitena edició del Festival POESIA I + fa un salt de qualitat important i presenta un programa que podríem definir, ras i curt, com espectacular.

El pati de la Fundació Palau i el Parc de Can Muntanyà seran els dos escenaris pels quals passaran un seguit de músics, poetes, actors i artistes interdisciplinaris de primera línia amb el ferm objectiu de situar el Festival POESIA I + com un festival d’estiu de  referència.

Alguns dels actes més interessants del Festival són:

-L’inimitable Carles Santos, només amb la seva veu i el piano, obrirà el Festival POESIA I + amb l’espectacle Sense títol. Només de pensar en la seva actuació en el marc incomparable de Can Muntanyà, amb Caldes als seus peus, fa venir salivera. Un crack absolut només per començar.

-Un quartet de corda + un clavicèmbal + un tenor + dos rapers = Retaule d’avars, nou espectacle dels extraordinaris Brossa Quartet de corda.

-Teatre. El llibre La idea d’Europa de George Steiner, adaptat a monòleg teatral, dirigit i interpretat per Òscar Intente i acompanyat musicalment per Ferran Martínez.

-Projeccions. El documental Desvío Noteboom repassa la vida literària de l’escriptor holandès Cees Noteboom mitjançant converses i entrevistes. A més a més, es projectarà la pel·lícula My left food, un relat autobiogràfic del pintor irlandès Christy Brown.

-L’espectacle De la llum a la foscor de Pep Blay & Krishoo Monthieux no només és un recital de poemes, sinó que també són poemes, històries,sons, gemecs…

Enric Casasses i Pascal Comelade. Serà un dels plats forts del Festival. No necessiten cap presentació. Els versos d’un més els riffs de l’altre configuren un espectacle ple de llibertat, esclat i revolta.

-Alquímia poètica. Marc Serrats, Carles Belda, Pau Gener i Xavier Grimau presenten l’espectacle Combat d’amor i de guerra.

-Música folk. El petit de Cal Eril. És la revelació de la temporada en l’àmbit de la música catalana. Qui l’ha vist ha quedat impressionat. Presenta el seu àlbum La figura del buit, ’17 miniatures que presenten personatges i petites històries de l’univers personal de Joan Pons’.

 

La resta de programació del festival POESIA I + la podeu consultar aquí:

 http://www.fundaciopalau.cat/docroot/fundacio-palau/pdf/programa_festivalpoesia2013.pdf

 

A part dels actes propis del Festival, hi haurà la proposta paral·lela de poder visitar la Fundació Palau en diverses jornades de portes obertes.

Podrem veure l’exposició permanent de la Fundació, així com també l’exposició temporal, Nocturn diürn. Sant Pol de Mar 1911-1980, comissariada per Perejaume, i que reuneix obres d’artistes santpolencs al costat d’obres de Picasso o Adrià Gual.

L’eix central de l’exposició és la figura de Nicolau Raurich i les diferents estades temporals que va passar a Sant Pol de Mar.

Les obres pictòriques es basen en el títol de l’exposició: convertir en nocturns paisatges pintats de dia, tenyint-los de blau. Aquesta tècnica, en l’art cinematogràfic, es coneix com la nit americana.


No us el perdeu!!!


twitter: @Boktoberfest73


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.