BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

18 de gener de 1973

El dijous 18 de gener de 1973 no va ser un dia especialment remarcable per passar a la història.

Algunes notícies d’aquell dia ens recorden que durant aquell 1973 la crisi també era cruenta i deixava gent al carrer per la cara. Això passava a Sevilla on 30 dones d’un taller de modisteria eren suspeses de feina per un període de 30 dies, notícia que ens apropa als fets que estan passant darrerament.

La direcció empresarial del taller, el qual estava ubicat a la plaça de la Falange Española (uf!), s’acollia a un article de la vigent Ordenanza Laboral (sic) i en comptes d’acollir-se a un pla ERE, sol·licitava un expedient de crisi. Com el que està passant ara, l’empresa els suggeria canviar-se de ram de feina, a la qual cosa es van oposar perquè perdien l’antiguitat a la feina. Com podeu comprovar, 37 anys després les coses no han canviat massa.

Però hi ha altres notícies ben curioses, com per exemple l’arribada a l’aeroport de Londres, emmanillat i aïllat de qualsevol contacte humà, de Timothy Leary, el pare de LSD. Havia fugit d’una presó de Califòrnia, havia tocat el dos a l’Afganistan i allà era detingut novament. Quin mal viatge!

Una altra notícia molt comuna amb els nostres temps és la que va succeir a Brusel·les (Bèlgica), on un home matava la seva dona –i a tres persones més — i després se suïcidava. La maleïda lacra de la violència de gènere.

Al Berlín Occidental, la policia desallotjava violentament una manifestació dels estudiants de la facultat de…pedagogia!!! Quin contrasentit! Els estudiants protestaven contra el degà perquè havia decidit tancar la universitat i la policia va decidir, segons la seva pròpia “pedagogia”, tirar pel dret. Ai las, hi ha coses que mai canviaran.

En aquest dia tan insuls, van néixer Rolando Schiavi, jugador de futbol internacional argentí, i Crispian Mills, cantant anglès, i deixaven aquest món Al Horowitz, jugador internacional d’escacs i periodista nord-americà, i Stanley Smith Stevens, psicòleg nord-americà.

sergi borges


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.