BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

21 de gener de 1973

Publicat el 30 de gener de 2011 per aniol

Aquell diumenge 21 de gener a la ciutat danesa d’Arhus naixia un nou partit comunista, anomenat la Lliga Comunista, creada pel bàndol Fracció Leninista que s’oposava a l’altre sector, els anomenats Socialistes d’Esquerra. La notícia, que ara ens pot semblar una ximpleria, deuria ser rebuda amb enveja a les nostres terres, encara sotmeses al jou barroer del franquisme. Això si és que va arribar.

Segons informa amb documentació gràfica el lloc web diariomotor.com, aquell diumenge va ser fatídic per a un conductor d’un R8 que fou el primer conductor de l’estat espanyol –honor dubtós– a ser multat per un radar. Si hi aneu, veureu com n’és de rudimentari l’artilugi en qüestió. Imperdible.

A Hawaii, concretament a Honolulu, hi actuaven The Rolling Stones. Si cliqueu aquí, podreu sentir-hi la cançó It’s All Over Now.

I com no sóc capaç de trobar cap més notícia remarcable d’aquest llunyà 21 de gener de 1973, us deixo amb un curiós enregistrament d’aquell dia; es tracta d’un telenotícies francès que es retransmetia en directe des de Bonn i que volia mostrar l’enfortiment de les relacions franco-alemanyes. És curiós per la precarietat gràfica, l’absència de teleprompters i les imatges d’aquell dia. Imprescindible entendre el francès mínimament.

 

retrouver ce média sur www.ina.fr

sergi borges


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.