La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Les joguines del segle XXI

Es veu, pel que he vist al Telenotíces de la Tevetres (ara que encara la podem vore), que hi ha un seguit de joguines que s’han acabat. Després de passar el llistat, ma mare s’ha girat i m’ha dit:- Encara no he entés quines joguines s’han acabat. I mig en broma, mig en serio, li he dit que eren joguines del segle XXI, que ella era del segle XX, i que poca cosa li podia explicar amb un lapsus de temps d’un segle.

Ha de ser certament frustrant que et dediques tota la vida a l’ensenyament -ma mare ha estat mestra d’escola i després professora de geografia i història en un institut-, i després, quan encara no fa un parell d’anys que t’has jubilat, t’adones que no entens què collons demanen els xiquets per a reis. Una uiii? Què és una uiiii? Com una consola? No mare, és com un comanament. I s’han acabat tots els comanaments de consola? Finalment, amb l’explicació que és com un comanament que et permet fer esport en realitat virtual, he saciat la seua curiositat; però he de confessar que em costa explicar què és una uii, perquè jo mateixa tampoc no n’estic segura, de què és una uiiiii (WII, que té tres lletres perquè el segle XXI és el segle de les tres sigles: MP3, MAC, WII, JPG, RGB, cat, COM, UOC, UAB, SMS, UEG, DVD, MPG, AVI, ISO… i no fa falta que continue, veritat?).
La mare m’ha contestat que tant se li’n feia, el segle XXI, perquè ella fa boixets, que són coses del segle XV. També té raó. Qui vol complicar-se la vida en una part minúscula d’un segle només quan té vint segles per darrere per a divertir-se?

Per cert, aprofite el post per a recomanar ací una pàgina web sobre jocs, joguets, i joguines segures del segle xx i del segle xxi, per a xiquets i critatures de totes les edats (des dels que tenen poc més d’una setmana fins als que comencen a necessitar fulletes d’afaitar).


  1. Ei! el dia que vulguis fer-nos una visita et deixaré provar la WII. 😉

    És cert, sóc una persona anticonsoles, però aquesta és ben diferent! Almenys estàs dret i et pots sentir ridícul intentant marcar un gol, tocar la pilota amb la raqueta o tirar totes les bitlles! No és la típica que et pots passar hores i hores asseguda amb els ulls a la pantalla. Amb aquesta consola et mous i sues! 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.