La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Organitzar els regals de Nadal

El primer Nadal d’Emili la cosa se’n va anar de mare: va ser un ruixat de regals i llepolies, de la qual en té la poca memòria que li han donat amb el temps les fotografies i els vídeos. A partir del segon fill me’n vaig adonar que la superfície de ma casa era limitada, i també ho havien de ser els presents de Ses Majestats els Reis d’Orient.

Des de l’any passat vaig trobar unes quantes maneres d‘organitzar el repartiment de regals, tan pel que fa al contingut, com al continent, com a la quantitat, com a la forma:

El secret de l’organització dels regals és un full d’excel, amb dues pestanyetes, una per cada fill, i quatre quadres de colorets a cada full: un per cada entrega de regals (és a dir, un quadre per al tió a ca’ls meus pares, un per al Pare Noel a ca’ls meus sogres, un per als reis a ma casa, i un per als reis a ca’l meu home). Al minut 2:30 del vloc que penge al final del post teniu imatges del full d’enguany. El full d’excel em permet no només fer quadres amb colorets i una llista, sinó introduir funcions que em vagen sumant la quanitat de diners invertida en l’adquisició de regals.

A més a més, la quantitat de regals adquirida és limitada: de 3 a 5 per entrega (que si sumes, 4 regals per 4 ocasions són 16 regals al final de les vacances, que no està malament). Els regals són de diversa índole: sempre hi ha un joguet, però després hi pot haver material escolar, llibres, música, instruments, disfresses, roba, jocs didàctics, o regals de profit, és a dir, coses que els fan falta (la meua categoria de regal preferida)…

Aquesta eina em permet no només pensar per avançat els regals, sinó controlar la seua proporció (entre fills i entre esdeveniments, que no tinga més regals un fill que un altre, ni en una casa en reben més que en una altra), i controlar el pressupost.

Ho explique amb més detall en el 1r episodi del meu Vloc, La Vida Simple, si tens set minutets.

Organitzar els regals de Nadal

Publicat dins de General | Deixa un comentari