Certificat de bona xica

Si algú entrara a la facultat de magisteri un dia com hui, sentiria com ressonen les seues passes per les parets, com si en comptes d’estar a la ruïnosa escola de Monteolivet es trobara caminant per l’Hermitage (igualet, igualet). Hui la facultat sembla un cementeri de coneixements enterrats sota l’espectacular ressaca conseqüència de la bacanal estudiantil massiva d’anit. Com m’alegre de no estar en eixes edats! Jo em vaig quedar en casa i he dormit 11 hores, perquè hui no hi ha classe. També he aprofitat per a traure’m el certificat de penals: perquè la gent de Londres, que és molt assenyada, me’l demanarà.

És a dir, que per a anar un mes a donar classes als xiquets no val amb què parles anglès i paregues bona persona. Et demanen un certificat oficial de bona persona. Jo tenia un poc de por, tot s’ha de dir. No sabia què era un certificat de penals, i quan m’ho van explicar tenia por que m’hagueren fitxat alguna vegada. No recorde haver estat en una comisaria només que per a demanar un nou DNI (mai m’arriben a caducar, sempre els perd abans), i renovació de passaport (que no el gaste per a res, i no el perd: sempre està al calaix de la roba interior). Però com sóc patològicament despistada, tenia por que m’hagueren fitxat alguna volta i jo no me  n’haguera adonat.
Ara només em falta solucionar un parell de cosetes més: la targeta de la seguretat social europea -o alguna cosa per l’estil-, i la roba, que no ens deixen portar texans a l’escola on anirem a donar classe, ni samarretes que duguen cap inscripció -ni tan sols cap sigla! Res de lletres!-. L’embolic que això comporta i el perquè de tot plegat necessitarà un post independent d’aquest.

Quant a martainsa

Nascuda l'any 1979 de pares valencians, visc fins l'any 2001 a Barcelona. Actualment estic casada, sóc mare de dos fills (un d'ells, celíac), i el tercer vindrà el 4 de maig (dia de Star Wars). Visc a Almoines i treballe com a mestra a l'escola de Palmera.
Aquesta entrada ha esta publicada en Rodamón. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Certificat de bona xica

  1. lamerce diu:

    Dic ostres, perquè si hi hagués d’anar jo, ja em podria comprar tot de roba… Només tinc texans i samarretes amb lletres, dibuixos, i tot això! Per sort no es deuen posar amb la roba interior, sinó… que aquesta és més cara!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*