Morena involuntària

Quan Emili vivia a la platja -tot l’any- jo aprofitava els estius per anar a la platja nudista, que quedava a pocs minuts del seu apartament. S’hi estava molt bé, la platja era tranquil·la, hi havia poca gent, generalment guiris, xiques solitàries, famílies hippies amb xiquets o mestrosexuals presumits. Agafava el meu llibre i la meua cerveseta, tota untada de protecció 30 i a la nudista falta gent.

Apart d’anar per la tranquil·litat, també em feia goig agafar un moreno uniforme, lliure de ratlles blanques -com una zebra-. De fet, a casa, a la terrassa, també em passava alguna que altra estoneta prenent el sol. Però no sé si era perquè hi anava poques hores, o perquè basta que et vulgues fer morena per a que no te’n faces -o per la protecció 30-, però sempre arribava a setembre amb una tonalitat inusitadament blanca.

Aquest estiu Emili ja no viu a la platja, i em fa peresa anar-hi. A canvi, seguint l’exemple de Madonna (que una és aixina de glamurosa, encara que no ho parega), enguany no m’he preocupat per eixarrancar-me com un llangardaix cara al sol. A més, això d’estar cara al sol a una servidora sempre li ha fet com a cosa. A canvi, igualment empastifada des de les 9 del matí fins les 12 de la nit de FPS 30, he decidit estar a casa, i encomanar-me a Nostresenyor de la piscina de la tia Teresa i a la Marededéu de la mountain bike, com si fóra una criatura. I vols creure’t que a 4 d’agost tinc una pell morena morena, com quan tenia 7 anys i em passava el dia a l’aigua? Estic per tornar a la platja nudista, a vore si se’m rebaixa el moreno i se’m redueixen els efectes del sol a la pell.

Quant a martainsa

Nascuda l'any 1979 de pares valencians, visc fins l'any 2001 a Barcelona. Actualment estic casada, sóc mare de dos fills (un d'ells, celíac), i el tercer vindrà el 4 de maig (dia de Star Wars). Visc a Almoines i treballe com a mestra a l'escola de Palmera.
Aquesta entrada ha esta publicada en Apunts diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Morena involuntària

 1. marieta diu:

  No serà que sí que et posaves morena però com que no tenies ratlles no ho notaves?

 2. Lucr diu:

  A mi no m’agraden gens les marques. Un cul blanc te glamour: -2.
  De normal em costa molt agafar color. Tinc una pell molt blanqueta que normalment està de color blanc nuclear, però ara està blanc solament, sense el nuclear…

  ciber-besets sense marques

 3. lamerce diu:

  ara en parlàvem amb la carme, jo sempre tinc 50.000 marques… de les diferents samarretes, de les sandàlies, dels pantalons… i només em va faltar aquest dilluns anar a la platja, no empastifar-me bé el protector i tenir una cuixa de totes les tonalitats possibles, amb la meva mà inclosa! :-S

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*