Els dies i les dones

David Figueres

PRESENTACIÓ DE DERELICTES A BARCELONA

0

El proper dilluns 9 de desembre a les 20:00h, a l’Espai Vilaweb (C. Ferlandina, 43 – Barcelona) donarem el tret de sortida a les presentacions del meu recull de poemes Derelictes, guanyador del Premi de Poesia Miquel Martí i Pol 2013.

La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Jaume Subirana i comptarem amb la presència de la Montserrat Abelló, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

També hi serà el Nadim Robert Majure que m’acompanyarà, amb la seva guitarra, mentre jo dic uns quants poemes del recull.

M’emociona que aquests Derelictes comencin a caminar de la mà de dos monstres de les nostres lletres com són el Jaume i la Montserrat.

Del primer, n’he admirat sempre la seva poesia que, llibre a llibre, va fent-se més concentrada i subtil, però també els seus llibres de notes, els seus assajos i sobretot el seu blog Flux, degà, jo crec, de molts altres blogs literaris o no. Sense menystenir la seva trajectòria intel·lectual que, sense fer soroll, ha sabut donar llum a una literatura, la nostra, des de la modernitat i l’actualitat fent-la permeable a les noves tècniques digitals.

De la Montserrat, no cal dir-ne massa coses. Com sempre, va ser un plaer, la setmana passada, poder anar a casa seva a donar-li el llibre i que m’obsequiés amb una lliçó mestre no de literatura, sinó de Vida. Als seus 95 anys encara va ser capaç de dir-me poemes seus de memòria. La Montserrat no és una poeta gran. És una gran poeta. I una gran persona.

Tots dos posseeixen aquella virtut que no sempre es troba: la grandesa de la seva obra està a l’alçada de la seva seva generositat com a persones. N’honora compartir amb ells, a més, la militància activa al PEN Català.

Amb el Nadim vam xalar molt, ja fa uns anys, l’aventura Amb les ungles enceses de la nit i aquests dies d’assajos, ha estat un plaer, novament, retrobar aquell espai nou, indefinible, en què música i poema, llisquen agombolats l’un per l’altre.

M’agradarà molt poder comptar amb la vostra presència! 

Esdeveniment a Facebook