Cupressus sempervirens

Ricard Garcia

Taller de lectura de poesia: A viva veu

Sovint, enfrontar-nos a un text poètic ens fa por. Aquest, però, és un temor poc consistent com ho demostra l’èxit que tenen les lectures i recitals de poesia. Hi ha força públic d’aquests actes que no  fa el pas  de convertir-se en lectors per culpa d’una mal guanyada fama d’elitisme o perquè no disposen de les eines necessàries per desxifrar el llenguatge poètic. És per això que en col·laboració amb la Biblioteca Jaume Vila i Pascual, m’he proposat fer un taller de lectura de poesia titulat A viva veu. L’objectiu principal del taller és mostrar com podem gaudir de la lectura d’un poema sense por ni prejudicis, i és per això que va dirigit a aquelles persones que tot i no estar-hi molt avesades, se sentin atretes per aquest gènere. 

El taller es realitzarà durant 4 sessions d’una hora i mitja durant les quals llegirem i comentarem els poemes proposats. L’experiència serà guiada però es desenvoluparà de forma col·lectiva, és a dir, tot i que el taller estigui dirigit i pautat, les aportacions personals al treball del grup es tindran en compte com un dels elements d’enriquiment de la lectura.

Per a la realització del taller, recorrerem a poetes de diferents orígens, llengües i èpoques i treballarem amb una petita antologia de poemes. Tot i així, la llista no és tancada i si pel tema sembla convenient es podran afegir textos prèviament no programats. La temàtica de les sessions és la següent:
   1. El llenguatge poètic i el valor de la paraula: Què és poesia i què no ho és?
   2. La poesia de la quietud: El lloc, l’espai, el silenci…
   3. La poesia del temps i la mort: Tot el que és dolç i bell es perd i fuig…
   4. La poesia de l’amor: Déu és la carn...

Les dates de realització del taller són els divendres 7, 14 i 21 de febrer i el 14 de març; i l’hora, les 7 de la tarda. Per participar-hi cal inscriure’s previament, el preu de la inscripció és de només 15€ i es lliurarà als participants una antologia de poemes en format electrònic i un certificat de participació. Si hi esteu interessats, tingueu en compte que les places són limitades, per tant cal que sense badar us adreceu a la biblioteca de Gelida per apuntar-vos. 

Publicat dins de Agenda | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.