a cop calent

el bloc de Carme Vilaró Rovira

absències

Avui un bell record.

Se’m feu present i recordo sovint quan explicàveu com fèieu les piles de carbó. Éreu un mestre a l’hora de fer relats de la vostra vida.

Un dels temes que ens apassionava era saber que de petit acompanyàveu al vostre pare a ‘fer carbó’.

Ara, amb el temps, el que més m’emociona és adonar-me que fèieu piles de carbó en aquells boscos de Montdois perduts pels mons de Déu i el que volíeu és que el carbó quedés perfecte. Ni cru, ni cremat.

El vostre pare us en va ensenyar i vau ser feliç passant les nits de vetlla a prop seu, amb una cabanya feta a mà, anant a caçar granotes i fent-ne un dels millors àpats.

Estimàveu molt al vostre pare, molt. Dèieu que sempre cantava quan feinejava al camp, cançons tradicionals catalanes, us emocionava tant sentir-les!

Us agradava molt la música! Els vostres néts n’han fet ofici i, com vos quan fèieu la pila de carbó, ells també ajusten l’art amb l’emoció per transmetre bondat i bellesa. Són artistes, ho han heretat de vos i us en fan homenatge.

Sabeu? Demà la Judit presentaran el seu segon disc al Casino http://gerhardquartet.com/ i en Joel aviat també presentarà el seu primer disc.

Ja sé que ‘hi sou’… però encara que avui faci 11 anys de la vostra mort, us segueixo enyorant igualment…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.