a cop calent

el bloc de Carme Vilaró Rovira

absències

Avui un bell record.

Se’m feu present i recordo sovint quan explicàveu com fèieu les piles de carbó. Éreu un mestre a l’hora de fer relats de la vostra vida.

Un dels temes que ens apassionava era saber que de petit acompanyàveu al vostre pare a ‘fer carbó’.

Ara, amb el temps, el que més m’emociona és adonar-me que fèieu piles de carbó en aquells boscos de Montdois perduts pels mons de Déu i el que volíeu és que el carbó quedés perfecte. Ni cru, ni cremat.

El vostre pare us en va ensenyar i vau ser feliç passant les nits de vetlla a prop seu, amb una cabanya feta a mà, anant a caçar granotes i fent-ne un dels millors àpats.

Estimàveu molt al vostre pare, molt. Dèieu que sempre cantava quan feinejava al camp, cançons tradicionals catalanes, us emocionava tant sentir-les!

Us agradava molt la música! Els vostres néts n’han fet ofici i, com vos quan fèieu la pila de carbó, ells també ajusten l’art amb l’emoció per transmetre bondat i bellesa. Són artistes, ho han heretat de vos i us en fan homenatge.

Sabeu? Demà la Judit presentaran el seu segon disc al Casino http://gerhardquartet.com/ i en Joel aviat també presentarà el seu primer disc.

Ja sé que ‘hi sou’… però encara que avui faci 11 anys de la vostra mort, us segueixo enyorant igualment…