a cop calent

el bloc de Carme Vilaró Rovira

la República

«L’època més gloriosa que he viscut és la de la República. Mai de la vida havíem estat tan bé com durant la República, ni ho hem tornat a estar. Va suposar una apertura molt gran. Jo m’ho miro des del punt de vista de l’educació, que és el que millor conec. A les escoles i a les universitats hi havia uns professors fantàstics. L’alçament militar es va produir en un moment de glòria. Hi havia molta més llibertat, molta més cultura. Ideològicament estàvem inclinats una mica cap a l’esquerra, que és com ha de ser. Diuen que en la meva obra es reflecteix la llibertat que vaig viure de jove, i crec que és veritat. La gent que va néixer després va viure tota la joventut en plena represàlia franquista. En canvi, en els meus poemes es nota que jo havia viscut en llibertat.»

_Montserrat Abelló

Torno a escriure, em ve de gust però no sé per on començar.

He repassat les entrades darreres, fa molt que no em passejava per aquest bloc estimat. M’agrada retrobar-me.

Provaré de tornar a escriure més periòdicament, pensaré en allò que diuen que val la pena escriure un text cada setmana perquè és impossible escriure 52 textos dolents 😉

Avui m’han inspirat aquestes paraules de Montserrat Abelló. La República… quin desig tan intens de tornar a viure en llibertat!

Aquesta necessitat de llibertat està en el rerefons de les nostres actituds i accions i compartim amb moltes persones la tasca i l’esperança.