a cop calent

el bloc de Carme Vilaró Rovira

Catalans want to vote

Ahir, 9 d’agost, a tres mesos exactes del 9N, vam omplir la plaça major de Vic per dir al món que votarem llibertat.

Al cant de l’himne nacional ‘Els Segadors’, el va precedir una potent interpretació del romanç* popular, interpretat magistralment per Sebastià Bardolet.

* Els Segadors és una cançó popular catalana, sorgida pels volts del 1640 com a romanç històric referit al Corpus de Sang i la Guerra dels Segadors, la guerra de separació de Catalunya de la Monarquia Hispànica de Felip IV i el Comte-duc d’Olivares. Conservada popularment i amb moltes variants melòdiques i textuals documentades a través dels segles, la cançó va anar adquirint el seu caràcter d’himne nacional català a partir de la Renaixença i el naixement del catalanisme en el segle XIX.

l’estelada

78 estelades vaig comptar ahir a la badia de Palamós, cadascuna deu tenir la seva causa, i m’agrada jugar a endevinar-ne el pretext.

La de la foto és la meva que contempla la sortida de sol darrera el far de Sant Sebastià. Es veu bé des de la sorra i els tafaners com jo segur que també es pregunten qui l’ha exposat.

Aquest estiu és especial, les vacances són frugals, la dedicació a l’Assemblea és exigent i per tant deixo l’estelada molts dies orfe.

Però ella no es queixa i jo tampoc.

Ara és l’hora de fer tot el que estigui a les nostres mans! I quan guanyem sentirem una emoció immesurable i un agraïment infinit a tot allò que ho haurà fet possible.

Seguidament, amb un somriure serè, ens posarem a construir aquest país nou de trinca.