a cop calent

el bloc de Carme Vilaró Rovira

ANC – Vic per la Independència

Sense categoria

Diuen que la independència és un estat d’ànim i deu ser així.

Perquè l’ànim o l’ànima del nostre poble persisteix malgrat els prop de 300 anys d’imposició d’un Estat que, amb el nom d’espanyol ens imposa el dret de Castella i amb el nom d’espanyola la llengua castellana.

Sortosament, els darrers moviments per la independència, ens han despertat la consciència.

Tenim clar que allò robat és robat per més segles que passin i ens hem adonat que l’única ruta amb un horitzó lluminós és la independència.

Som molts, cada dia més, que diem prou. No volem passar ni un dia més sepultant la nostra honra i la llibertat de la nostra amada pàtria en la negra obscuritat d’una perpètua i deplorable esclavitud.

Ara l’Assemblea Nacional Catalana ens permet unir les nostres voluntats i treballar per aconseguir, en el mínim plaç possible, la llibertat i la sobirania de Catalunya.

Siguem responsables del temps que ens ha tocat viure. Siguem valents i agosarats. Estirem als que els fa mandra o els fa por. Seduïm als nostres amics, coneguts i saludats perquè s’afegeixin a la tasca de treure’ns de sobre, d’una vegada per totes, el jou feixuc d’aquesta Espanya repressiva i reprimida, empobrida per la pròpia mesquinesa, buida i tronada.

A les nostres mans hi ha el destí del nostre poble. Cal que complim amb el nostre deure!

Abans del dia 8 de febrer, inscriviu-vos a l’Assemblea Nacional Catalana http://www.assemblea.cat/ i per una mínima quota podreu agafar aquest tren que només passa un cop a la vida.

Estació final: Estat propi.

Tu tries.

l’Any del fred

Sense categoria
Una de les persones que més estimo va néixer l’any del fred i va anar ben just com no neix per la mateixa Candelera del 1956.

Deu ser per això que és una persona tan valenta, tan càlida i tan acollidora.

Com m’agradaria que els nadons d’aquest 2012 fossin els que van néixer l’Any de la independència!

És que no hi ha terme mig.
O bé construïm un estat o bé desapareixerem com a nació.

I és que, en el fons, disfressat amb el nom d’espanyol, va governar, com continua governant Espanya, l’Estat castellà, aqueix estat que, seguint la mateixa ficció, amb el nom d’espanyol ens imposa el dret de Castella i amb el nom d’espanyola, la llengua castellana (…).

Per això, quan a una nació se li desperta la consciència que ho és, treballa de seguida per produir un Estat, expressió de la seva voluntat política, instrument de realització de la seva política pròpia. [Prat de la Riba]

Va, som-hi! Alcem-nos d’una vegada!
Desperteu la consciència vostra i de tothom qui tingueu a mà.

No li deixem tota la feina a en Pep Guardiola home!!

Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Sense categoria

Deia Joan Solà als polítics del Parlament de Catalunya: “Teniu la responsabilitat de fer que aquest poble no se senti subordinat”.
Jo també penso que nosaltres, homes i dones catalans tenim la responsabilitat d’honorar Joan Solà i tots els que ens han precedit i han mort abans d’albirar l’horitzó lluminós de la independència. I ho hem de fer defensant sense defallir la llengua i el país perquè mai no podrem tenir una vida normal mentre ens sentim subordinats.

Ara s’han aplegat una colla de persones de tots els àmbits i condicions i ens proposen la constitució oficial de l’Assemblea Nacional Catalana el dissabte 10 de març de 2012. Tots i cadascun de nosaltres en pot formar part.

Jo ara estic a la gestora territorial per constituir l’Assemblea de Vic. Ja us informarem més concretament als vigatans de les maneres de participar-hi.
De moment voldria donar una informació general perquè tothom pugui afegir-se a aquest moviment per la independència.
Si la participació la voleu fer molt activa, cal que busqueu les persones del vostre municipi disposades a promoure l’assemblea territorial del vostre poble.
O bé, si voleu treballar més des de casa, ja fareu prou si us adheriu des del web i seguiu les informacions per anar escampant ‘la bona nova’ http://www.assemblea.cat/

Com us deia, la constitució oficial de l’Assemblea Nacional Catalana serà el proper dissabte 10 de març de 2012. Abans d’això hauríem d’aconseguir entre tots:

– Constituir almenys 240 assemblees territorials (que serien tots els municipis de més de 3.000 habitants -s’hi hi ha municipis més petits també, fantàstic!-).
– Aconseguir un mínim de 7.500 membres inscrits (que serien un 1 per mil dels habitants de Catalunya).

De moment, el dia de l’acte de presentació pública del procés de l’ANC al Museu d’història de Catalunya que era el 12/12/2011, teníem 95 assemblees constituïdes, 97 en fase de constitució i més de 60 poblacions amb possibilitats. Teníem també llavors 3.500 membres adherits.

Aquest procés va començar (almenys per mi), el dia 30 d’abril de 2011, aquest dia hi havia convocada una “Conferència Nacional per l’Estat Propi” i ens vam reunir 1.300 persones al Palau de Congressos de Montjuïc per iniciar el procés de creació d’una organització popular, unitària, plural i democràtica: l’Assemblea Nacional Catalana.

L’ANC tindrà un objectiu fonamental: crear les condicions necessàries perquè, en el termini de temps més curt possible, hi hagi una majoria suficient de catalans totalment partidaris d’aconseguir un Estat propi.

L’ANC té previst organitzar (del 23 de Juny -Sant Joan- a l’onze de setembre -diada-) una Marxa per la independència. Que serà una gran festa reivindicativa del catalanisme polític i social.
Organitzada en 10 columnes, la Marxa recorrerà tot el territori per fer arribar propostes a l’ANC i convidar tots els alcaldes, que encara no ho hagin fet, a incorporar-se a l’Associació de Municipis per la Independència.
Les 10 columnes de la Marxa confluiran a Barcelona l’11 de setembre en la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya.

L’Associació de Municipis per la Independència es va constituir oficialment el dimecres 14 de desembre de 2011 a Vic amb 116 poblacions ja adherides.

Resumint, l’ANC és l’organització que ha d’estructurar les iniciatives de la societat civil encaminades a aconseguir l’Estat Català.

Informa’t, informa, participa. Entra al web:http://www.assemblea.cat/
Guaita aquest vídeo:
Declaració fundacional de l’Assemblea Nacional Catalana:
http://www.youtube.com/watch?v=uJNfF-i01tM&feature=colike

Fes el que sigui menys quedar-te al sofà!
I si tens temptacions de no fer res, guaita aquest altre vídeo per adonar-te que hem d’abandonar ja aquesta España ‘una, grande y libre’ que ens volen imposar.
SPAIN’S SECRET CONFLICT – Catalan subtitles http://youtu.be/65dkCds920I

Catalunya s’ho val. Anem cap a la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana.

Gràcies!!!!

1 de gener de 2012

Sense categoria
Bon dia!
Avui que comença l’any us desitjo salut i independència!

Agraeixo totes les bondats que m’ha regalat el 2011 i accepto els contratemps que no he pogut evitar.
Reclamo justícia social i em comprometo a ‘viure senzillament perquè d’altres senzillament puguin viure’.

Em fa por la mentida i la impunitat de qui menteix i sap que menteix. Però res d’això em farà desconfiar de la bona gent que, sense fer fressa, mou el món.

Vull que el 2012 em permeti també seguir compartint passions diverses: el Barça, l’Escola, la llengua, el país

I si també sou dels que es ‘lleven ben d’hora ben d’hora’ segur que junts aconseguirem esdevenir aquest ‘país imparable’ que ens mereixem.