SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

PRESENTACIÓ I PRESENTADORS

El proper dimarts, dia 4 de febrer, farem la presentació a Barcelona, a la llibreria La Impossible, de la meva darrera novel·la, la quarta, titulada TEMPESTA AL BÀLTIC. En aquesta ocasió li he demanat a l’Anna Maria Villalonga que en sigui la presentadora. I ella m’ha fer l’honor d’acceptar.
L’Anna Maria és professora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona, investigadora, escriptora, crítica literària i de cinema. I treballa al voltant de la novel·la negra, de la què s’ha convertit en una experta destacada. El seu blog A l’ombra del crim, centrat en la literatura de gènere negre, és un punt de trobada i una referència per a molts seguidors.
Tinc uns presentadors que són tot un luxe per a aquest modest escriptor, que ha tingut la sort de trobar una editorial, Meteora, que hi ha cregut i ha arriscat. 
El primer presentador, quan va aparèixer LA TACA NEGRA, va ser l’escriptor, periodista i amic Joan Rendé, espluguí com jo mateix. L’obra novel·lística d’en Joan, marcada per una característica ironia, l’ha fet mereixedor de diversos premis literaris. Va ser director de l’Aula de Lletres i de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.
El següent presentador, amb motiu de la novel·la EL VI FA SANG, fou en Carles Duarte. Amb només cinquanta-cinc anys, la seva biografia donaria per omplir un llibre sencer. Em limitaré a dir que és un gran poeta, amb una obra extensa i de qualitat, traduïda a diverses llengües; un lingüista destacat, amb importants treballs d’investigació i de divulgació, que ha col·laborat amb figures senyeres de la lingüística, com ara Badia i Margarit i Joan Colomines; i un polític i administrador de primera fila, que ha ostentat i ostenta càrrecs de gran responsabilitat, generalment vinculats a la cultura, com el més recent de president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts. 
El va seguir, fent de presentador de DUR DE PAIR, el periodista Xavier Graset. En Xavier és actualment una de les figures més populars dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, especialment en la seva faceta de presentador. També ha publicat diversos llibres i col·labora regularment en mitjans escrits. Té una gràcia especial que fa les delícies de qui el llegeix o l’escolta. Una gràcia que també es va manifestar en la presentació del meu llibre.
El què us deia: un luxe de presentadors, que per ara es completa amb l’Anna Maria Villalonga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.