SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

Volta al Pedraforca -Colla d’Amics GR

La sortida del mes de maig de la Colla prometia ser un recorregut espectacular al voltant d’una de les muntanyes més boniques i emblemàtiques del nostre país. Amb sortida de Gòsol, teníem previst envoltar el Pedraforca pel vessant nord finalitzant el recorregut a Saldes, després de passar pel refugi Lluís Estasen. Dissortadament, la pluja ho va impedir i només vam poder fer una part del camí previst inicialment.
Sortint de Gòsol vam agafar el GR-107, que s’enfila fins el Collell, el punt més alt de la caminada prevista, després de passar per la Font Terrers, un indret d’aigua fresca i bona. Al Collell va començar la pluja i, amb bon criteri, l’organització havia decidit refer el camí fins a Gòsol, on probablement hauríem arribat ben xops si no hagués estat per les capelines que, en previsió de l’aigua anunciada, molts duiem a les motxilles.
Una excursió inacabada que ens va deixar amb ganes de tornar-hi.

Sortint de Gòsol encara lluïa el sol
Amunt pel GR. Ja s’està tapant
La colla a Font Terrers, tapant completament una de les taules de la zona de pícnic
La colla de nou, aquí amb una incorporació i una absència 
Un dels rètols del camí
Arribats al Collell va començar a ploure
Una vista de part de la ruta que ha quedat pendent. El Pedraforca queda a la dreta de la imatge
No vam arribar a veure’l al llarg de l’excursió, però aquí teniu una magnífica vista del Pedraforca que ens hauríem trobat a l’arribada a Saldes si hagués fet bon temps