SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

Santuari de Montgrony – Colla d’amics GR

Aquest diumenge al matí, amb un temps magnífic, hem fet una bonica excursió circular amb sortida i arribada al santuari de la Mare de Déu de Montgrony, al Ripollès. Pujant pel camí de Malpas ens hen dirigit a visitar el forat de Sant Ou. Després hem passat pel coll Roig i baixat pel torrent dels Monegals, per un corriol molt bonic. Seguint la pista hem passat per sota de la font de la Bauma fins empalmar amb el GR que ens ha portat al coll de Pardinella i, després d’una forta pujada, de nou al santuari, on hem dinat. L’agradable jornada ha acabat amb un brindis per dues companyes que celebraven aniversari: la Marta i l’Olga.
Enhorabona a l’organitzador de l’excursió, en Ricard, i a la coordinadora, la Pilar.
Aquí en teniu un petit reportatge fotogràfic:

NOVA ETAPA DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ?

El dia d’ahir ens va portar una molt bona notícia: el Tribunal Suprem espanyol declarava nul i il·legal el tancament dels repetidors d’Acció Cultural del País Valencià que permetien veure la Televisió de Catalunya a les comarques del sud. També declarava nul·les les sancions econòmiques imposades a A.C.P.V.
La lluita i l’esforç personal i econòmic de tanta gent els darrers anys no haurà estat en va.
Ara, però, caldrà veure com ens ho fem per reprendre les emissions a curt termini. Perquè no és el mateix la televisió analògica que la TDT. I les freqüències que es feien servir han estat adjudicades a altres televisions. Per tant, caldrà negociar encara amb el govern del PP per poder disposar de freqüències lliures i això no serà fàcil.
Però el que més em preocupa és que TV3, en aquesta nova etapa, segueixi informant del País Valencià igual com ho fa, per exemple, d’Andalusia o Galícia. Ja em conformaria que donés a les notícies valencianes el pes i la preponderància que dóna a les madrilenyes!. Una televisió nacional, com pretén ser, no pot continuar semblant regional.
Encara gràcies de la informació meteorològica!