SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

EXCURSIÓ AL CASTELL DE PERA – COLLA D’AMICS GR

Aquest passat diumenge uns quants membres de la Colla vam gaudir d’una de les múltiples rutes excursionistes del parc natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. Després d’esmorzar a Can Brossa, vam començar l’excursió a la Muntada, al nord-oest de Sant Llorenç Savall. Una forta pujada fins la carena i un bon tram carenant ens van portar fins el castell de Pera, del que no en queda gran cosa, només algunes parets amb espitlleres. Seguírem caminant amb la intenció d’arribar fins el sepulcre megalític de Roca Sareny. Però tot i que hi havia alguns cartells indicadors no hi va haver manera de trobar-lo. Així que vam seguir per la carena cap al cim de Roca Sareny. A partir d’aquí, una forta baixada. La nostra intenció era pujar a continuació fins la carena dels Emprius i passar a tocar del Queixal Corcat. Però se’ns havia fet tard. Vam haver de deixar-ho córrer i continuar baixant fins la pista que ens portaria de tornada al pont de la Muntada. Un altre dia serà. L’anècdota de la jornada fou que hi havia una batuda de senglars i bona part de l’excursió va estar amenitzada per soroll de trets i lladruc de gossos.

DSC09325

 

Camí del castell
Camí del castell
Castell - Foto: Ricard
Restes del castell – Foto: Ricard
Caminant per carenes
Caminant per carenes

DSC09321

Baixada complicada
Baixada complicada
Senglar mort a la vora del camí
Senglar mort a la vora del camí
Selfie de comiat
Selfie de comiat

El Showa Kinen Park de Tòquio

El Showa Kinen Park es troba a Tachikawa, a l’oest de la gran àrea metropolitana de Tòquio, a una hora en tren del centre de la ciutat. Es tracta d’un parc de grans dimensions, creat el 1983, amb onze quilòmetres de carrers exclusius per bicicletes i força més per recórrer a peu. Disposa d’una gran varietat de jardins i boscos temàtics. Les millors èpoques per visitar-lo són la primavera, amb extenses zones de flors i els famosos cirerers florits japonesos, i a la tardor, amb els rics i variats colors de les fulles dels arbres. Hi ha un preciós jardí japonès, sens dubte l’estrella del parc, amb una escola de bonsais on se n’exhibeix una impressionant col·lecció, alguns dels quals tenen entre 200 i 300 anys. Situat al voltant d’un estany, el Jardí Japonès és un bon exemple del paisatgisme tradicional de Japó.

Hi ha també extenses zones esportives, parcs infantils, piscines i, fins i tot, una zona de barbacoes a l’aire lliure amb les brases preparades perquè els visitants hi preparin la carn.

Amb el poc espai disponible que hi ha a Tòquio, sorprenen les dimensions d’aquest parc. L’explicació és que, durant la postguerra, la zona havia estat una gran base aèria americana. Amb una infinitat de llocs per explorar, el Showa Kinen Park requereix d’un dia sencer per gaudir-lo. Per atendre els visitants, el parc compta amb restaurants, cafès, parades de menjar, salons de te, màquines de begudes i nombrosos serveis.

IMG_1843

IMG_1849

Bonsai de 300 anys

Bonsai de 300 anys

Detall del jardí japonès

Detall del jardí japonès

IMG_1897

 

Flors de tardor
Flors de tardor

IMG_1907

IMG_1913