SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

FLORS DE KUMEJIMA

A principis de maig vam fer unes curtes vacances a la petita illa de Kumejima, situada a l’oest de l’arxipèlag d’Okinawa, al sud del Japó i en ple mar de la Xina. En un post anterior ja vaig publicar un reportatge fotogràfic sobre l’illa, ressaltant especialment alguns dels indrets i detalls més emblemàtics que vam poder visitar.
Però m’havia deixat una altra de les coses que em va sorprendre d’aquesta illa: l’extraordinària proliferació i varietat de flors que es poden trobar per tot arreu. Als parcs i jardins públics, a les cases particulars, a les vores de carrers i carreteres i, naturalment, per camps, prats i muntanyes.
Com que no tinc coneixements florístics i allò que em sedueix és només la seva bellesa, no puc posar els nom de cada flor. En qualsevol cas, aquí en teniu una petita mostra fotogràfica.

IMG_1164 IMG_1165 IMG_1166 IMG_1231 IMG_1233 IMG_1309 IMG_1320 IMG_1358 IMG_1359 IMG_1361 IMG_1363 IMG_1364 IMG_1365 IMG_1366 IMG_1367 IMG_1368 IMG_1369 IMG_1371 IMG_1372 IMG_1373 IMG_1376 IMG_1377 IMG_1378 IMG_1379

Imatges de Kumejima

Acabem de passar alguns dies a l’illa de Kumejima. Està situada a uns 100 quilòmetres a l’oest de Naha, la capital d’Okinawa, al sud del Japó. Disposa de port i aeroport, cosa que la fa accessible la major part de l’any. Té una superfície de 59 quilòmetres quadrats i uns vuit mil habitants.

Kumejima és famosa per les seves platges de sorra blanca i per unes roques d’origen volcànic que, a causa de la pressió i de l’acció de l’aigua, han adoptat formes planes i hexagonals. L’atracció més famosa de l’illa és la platja d’Hatenohama, una llarga barra de sorra d’uns set quilòmetres, envoltada d’aigua, just a l’est. És una zona protegida i només s’hi pot accedir amb petites embarcacions i en viatges organitzats.

Kumejima és una de les illes exteriors de major grandària de les que formen l’arxipèlag d’Okinawa i té una llarga i interessant història.

Tant per qui simplement busqui relaxar-se com per qui vulgui practicar busseig o esports aquàtics, aquesta illa és un indret ideal. Hi ha diversos hotels a preus assequibles.

A més del turisme, la seva economia se sustenta, sobre tot, en el conreu de la canya de sucre, més resistent que l’arròs als embats del tifons que arriben cada estiu a la zona.

Arribada a l'illa
Arribada a l’illa
Instal·lacions d'un hotel, de d'una de les habitacions
Instal·lacions d’un hotel, des d’una de les habitacions
Platja de sorra blanca i vista parcial dels exàgons de pedra
Platja de sorra blanca i vista parcial dels hexàgons de pedra
Un altre detall de les roques volcàniques de formes geomètriques
Un altre detall de les roques volcàniques de formes geomètriques
Cap d'una tortuga gegant de l'aquari del museu de l'illla
Cap d’una tortuga gegant de l’aquari del museu de l’illa
Curiosos arbres amb arrels que sorgeixen de la soca
Curiosos arbres amb arrels que sorgeixen de la soca
Una altra de les nombroses platges
Una altra de les nombroses platges
Detall de la barrera de sorra blanca
Detall de la barrera de sorra blanca d’Hatenohama
Detall d'una casa museu de l'interior de l'illa
Detall d’una casa museu de l’interior de l’illa
Fragment d'un pi monumental que s'arrossega per una gran superfície
Fragment d’un pi monumental que s’arrossega per una gran superfície
Penyal costaner de roques volcàniques
Penyal costaner de roques volcàniques
Closca de petxina gegant. La gen les té per decorar
Closca de petxina gegant. La gent les té per decorar