Gemma Pasqual i Escrivà

@GemmaPasqual

Correllengua a Monòver trinxera dels Països Catalans

2

Els dies de pluja donen pas a la memòria, és per això que recordo una vegada en una tertúlia al programa de la Rita Marzoa Si més No, (un gran programa i una gran dona, potser aquest parèntesi hauria de ser més gran, i llançar algunes preguntes, bé ho deixarem per una altra vegada) no recordo si us sóc sincera quin era el tema, però quan vaig denunciar a l’ostracisme al qual havia estat comdemnat Vicent Andrés Estellés, el Sebastià Alzamora em va dir que jo parlava des de les trinxeres, i tenia raó, jo no era a Barcelona als estudis de Catalunya Ràdio, era a la ciutat de València.

Doncs, ara aquesta frase m’ha vingut a la memòria, després de parlar amb la Remei i acceptar la seva amable invitació de participar en el Correllengua de Monòver…

(Contínua)

Correllengua a Monòver trinxera dels Països Catalans

 

Els dies de pluja donen pas a la memòria, és per això que recordo una vegada en una tertúlia al programa de la Rita Marzoa Si més No, (un gran programa i una gran dona, potser aquest parèntesi hauria de ser més gran, i llançar algunes preguntes, bé ho deixarem per una altra vegada) no recordo si us sóc sincera quin era el tema, però quan vaig denunciar a l’ostracisme al qual havia estat comdemnat Vicent Andrés Estellés, el Sebastià Alzamora em va dir que jo parlava des de les trinxeres, i tenia raó, jo no era a Barcelona als estudis de Catalunya Ràdio, era a la ciutat de València.

Doncs, ara aquesta frase m’ha vingut a la memòria, després de parlar amb la Remei i acceptar la seva amable invitació de participar en el Correllengua de Monòver, sempre és un plaer visitar aquell poble. En realitat és allí on es troben les trinxeres dels Països Catalans, defensades per unes excel·lents persones, tenim molta sort d’estar emparats per aquests patriotes. Els hauríem de tenir més en compte i oferir-los tot el nostre suport, no només a ells, a tots els que estan en primera línia de les trinxeres de nord a sud, d’est a oest. Aquells que tenen la sort d’haver nascut amb el pedigrí de ser catalans o catalanes, aquells als qui ningú els qüestiona el nom de la llengua en la qual s’expressen, que omplin la ciutat de Barcelona demanant el dret a decidir, o més finançament, carregats de raó, haurien de fer el mateix cada vegada que s’ataca la llengua o la cultura catalanes a qualsevol racó de la nació, recolzar les trinxeres.

Una bona Manera és participar en el Correllengua, jo estaré el divendres 3 d’octubre a les 20h presentat el meu darrer llibre Llàgrimes sobre Bagdad. És tot un gust tornar a Monòver, una bona manera de carregar les piles.

Si voleu més informació de tots els actes del Casal de Monòver, piqueu aquí:

http://senseblau.blogspot.com/2008/09/correllengua-monver-2008.html

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

RECEPTES DEL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

0

Bon Profit!!

RECEPTES DEL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

 

 

 

BARREJAT DE FRUITA DE LA TERRETA

 

Ingredients

Kiwi – taronja – poma – làtan – maduixa – suc de taronja natural – mistela

 

Elaboració

Trossegem la fruita posant-la en un recipient junt amb el suc de taronja. Li afegim un gotet de mistela i ho deixem a la nevera durant una horeta per que estiga fresquet i bo.

Bon profit!

 

Josep Vicent Pastor

 

 

 

BESCUIT AMB POMA

 

Ingredients

3 ous – 1 poma – 3 gotets de farina – 1 gotet d’oli de gira-sol – 1 gotet de llet – 2 gotets de sucre – 1 sobre de rent – sucre i canella per cobrir el bescuit

 

Elaboració

En un recipient, anem afegint un a un tots els ingredients. Primer posem els 3 gotets de farina i el sucre, a continuació afegirem els ingredients líquids: l’oli, la llet i els ous.

Ho hem de remenar bé per que no quede cap grum. Per últim afegirem el rent.

Quan estiga tot ben mesclat, pelem la poma, la tallem a trossets i l’afegim a la pasta.

Canviarem el recipient per un que aguante la calor, cobrirem la pasta amb sucre i canella i ho posarem al forn fins que estiga cuita.

Una vegada cuita, només caldrà esperar que es gele per poder menjar-nos-la.

Bon profit!

 

Mar Cremades

 

 

 

BESCUIT DE LLET

 

Ingredients

4 ous –  El pes dels 4 ous anteriors en llet, sucre, farina i rent (recorda que el pes dels ous s’ha de repetir 4 vegades, una per a cadascun dels ingredients)

 

Elaboració

1.-Separar les clares dels rovells. 2.-Posar les clares a punt de neu. 3.-Afegim els rovells a les clares. 4.-Afegim, a poc a poc, el sucre, la llet, la farina i el rent. 5.- Per últim, coem al forn, a 170º, uns 30 minuts. BON PROFIT!

 

Anna Galiana

 

 

 

BESCUIT DE XOCOLATA EN POLS

 

Ingredients

3 ous – 3 gotets de farina – 2 gotets de xocolata en pols – 1 gotet d’oli – 1 gotet de llet – 1 sobre de rent

 

Elaboració

En un recipient, mesclem, afegint d’un en un tots es ingredients. Primer els 3 gotetes de farina i la xocolata en pols. A continuació afegim els ingredients líquids: l’oli, la llet i els ous.

Quan estiga ben remenat, afegim el rent i ho cobrim tot amb sucre.

Per últim, ho introduïm al forn, 20 minuts aproximadament, fins que estiga cuit.

 

Mar Cremades

 

 

 

BOTTIFARRES AMB ROM I PANSES

 

Ingredients

Botifarres – Panses – Sucre –  Oli – Rom

 

Elaboració

Per una banda, es fregeixen les botifarres.

En una altra paella es fan les panses mesclades amb sucre i a poc a poc anem afegint el rom.

Quan estiguen un poc cuites, afegim les panses amb el “caldet” del rom a la paella on hem fet les botifarres.

Acabem el procés de cocció deixant al foc les botifarres amb les panses i el rom. BON PROFIT!

 

Vicent Añó Andrés

 

 

 

CARN “MILANESA”

 

Ingredients

carn magra –  2 ous – julivert – sal – pa rallat – oli

 

Elaboració

Salem la carn. A continuació batem els ous i afegim el julivert picat i un poquet de sal. Passem la carn per l’ou i després pel la rallat. Fregim la carn amb l’oli ben calent.

 

Betina (Argentina)

 

 

 

COCA DE POMA

 

Ingredients

1 kg de pomes –  3 ous – 12 cullerades de sucre – 12 cullerades de farina – 12 cullerades d’oli

 

Elaboració

Pelem les pomes i les tallem a trossets. D’altra banda, separem les clares dels rovells. Hem de batre les clares a punt de neu. Després afegirem el sucre, la farina, l’oli, sense deixar de remenar, i per últim els rovells. Quan estiga ben remenat i sense qualls, afegim la poma. Ara només queda posar-ho al forn fins que estiga cuit.

 

 

 

“FLAP JACK”

 

Ingredients

4 cullerades soperes de mel – 4 cullerades soperes de sucre de canya –  50g de mantega – 350g cops d’avena – Un poc de sal- -1 plàtan – albercocs secs

 

Elaboració

Posem al foc la mel, el sucre i la mantega, mesclat, i quan estiga desfet, afegim els cops d’avena amb una miqueta de sal. Ho remenem bé. Esclafem el plàtan i els afegim als cops d’avena junt amb els albercocs secs. En una safata, col·loquem la massa al forn, a 200º, uns 20 minuts fins que es dore. 15 minuts després d’haver-ho tret del forn ho podem tallar en trossets. Ja està llest per menjar.

 

Peter “Pepe” Jose (Anglaterra)

 

 

 

GELAT DE MADUIXA

 

Ingredients

1k de maduixes – 1 sobre de gelatina – 2 iogurts naturals ensucrats

 

Elaboració

Triturem  les maduixes. Agreguem els iogurts. Fem la gelatina, al foc amb una miqueta d’aigua. Afegim la gelatina, quan estiga freda, a la mescla de iogurts i maduixes. Ho deixem al congelador 2 hores i ja podem gaudir del nostre gelat!

 

Ivan

 

 

 

LLUÇ AMB SALSA VERDA

 

Ingredients

 Ceba –  all – farina – lluç- clòtxines – suc de peix – vi blanc

 

Elaboració

Tallem la ceba i l’all, i ho fregim en una paella amb oli ben calent. Quan estiga daurada la ceba, afegim la farina i a continuació el suc de peix i el vi blanc. Afegim les clòtxines i el lluç i ho deixem al foc fins que estiga cuit. BON PROFIT!

 

 

 

PASTA FULLADA AMB PERA

 

Ingredients

Base de pasta fullada – crema pastissera – 6 peres – 4 o 5 cullerades de sucre – canyella

 

Elaboració

Cobrim la base de pasta fullada amb crema pastissera. Pelem la pera i la tallem a llesques. Col·loquem les llesques de pera sobre la crema pastissera i la cobrim amb sucre i canella.  Ho posem tot al forn, a 170º, durant 25 minuts

 

 

 

PASTÍS DE DUES XOCOLATES

 

Ingredients

4 ous –  2 iogurts blancs- -2 sobres de rent “Royal” – 1 mesura de iogurt d’oli – 1 mesura de iogurt de sucre – 2 mesures de iogurt de xocolata en pols “Valor” – 4 tabletes de xocolata blanca (per al farcit) –  2 tabletes de xocolata negra (per a la cobertura)

 

Elaboració

Cal posar tots els ingredients, menys les tabletes de xocolata, en un recipient i barrejar-ho. Una vegada barrejat, afegim el rent. Ho posem al forn durant 25 minuts a 160º. Després cal desfer la xocolata blanca i la negra en dos recipients diferents.

Quan estiga fred el pastís, l’obrim per la meitat i el farcim amb la xocolata blanca. Unim ambdues parts i ho cobrim tot amb la xocolata negra.

 

 

 

PASTÍS DE FORMATGE

 

Ingredients

1 bric de nata per a muntar – 1 potet de formatge per a untar –  Llet condensada – galetes – mantega – melmelada de maduixa

 

Elaboració

Per començar, muntem la nata. Després es tritures les galetes, es barregen amb la mantega desfeta i es fa la base. A continuació s’afegeix a la nata muntada el formatge i la llet condensada i es barreja bé. Es posa una estona al forn fins que qualle. Per finalitzar, deixem 24 hores a la nevera i abans de servir-lo, posem la melmelada a gust de cadascú.

 

 

 

PASTÍS DE GALETA AMB MOCA I XOCOLATA

 

Ingredients

2 cullerades soperes de sucre – 1 kg de xocolata en pols o en pastilla –  ½ got de llet – 1 caixa de galetes “Digestive” – ½ litre de cafè – 1 bosseta de “Lacasitos”

 

Preparació

Escalfem la pastilla de xocolata en un perol, afegim les dues cullerades de sucre i el mig got de llet. Remenem fins que assolisca consistència, no massa líquida.  Per altra banda, mullem les galetes “Digestive” en cafè o en moca. En un recipient anem fent capes: primer galeta, després xocolata, així successivament tantes capes com el cuiner o la cuinera desitge.  Finalment, afegim a la última capa els “Lacasitos”. Deixem a refredar a la nevera un parell d’hores i llest per menjar. BON PROFIT!!

 

Alba Veryser i Castelló

 

 

 

PIZZA

 

Ingredients

formatge blau – formatge – pernil dolç – tomaca – farina, 2 tasses – aigua calenta – xampinyons – oli i sal – olives – orenga

 

Utensilis de cuina

1 corró – 1 bol gran – 1 cullera – 1 llanda

 

Elaboració

Es mescla la farina amb l’aigua calenta. Quan ja no s’ apegue a les mans, l’esclafem amb el corró i la posem a la llanda. Es posa sobre la massa la tomaca i els demés ingredients per ordre: 1r formatge blanc, 2n pernil dolç, 3r formatge blau, 4t xampinyons, 5é olives, 6é oli i sal, 7é orenga. Per últim, ho posem al forn mitja hora i ja ens ho podem menjar.

 

Pau F. (7 anys)

 

 

 

PUDIN D’AMETLLA

 

Ingredients

8 ous – 125g de sucre – 1 litre de llet – 250g de pa tallat a llesques fines – 200g d’ametles

 

Elaboració

Ho triturem tot junt i ho posem en un motlle prèviament caramel·litzat. Ho introduïm al forn a 180º al bany maria durant 45 minuts.

 

 

 

ROSQUILLETES

 

Ingredients

Farina – oli – sal – pipes – rent

 

Elaboració

Per fer rosquilletes només he de mesclar tots els ingredients (farina, oli, sal i rent) amb aigua fins aconseguir una massa que no se’ns apegue a les mans. Quan tinguem la massa preparada, farem pilotetes que posteriorment allargarem fent la forma de les rosquilletes. Per últim, li afegim les pipes i les posem al forn, no massa alt, fins que comencen a daurar-se.

 

 

 

TIRAMISÚ

 

Ingredients

250g de formatge “Mascarpone” – 4 ous – ½ litre de cafè – 1 dit de rom  – 1 got de sucre – Xocolata “Nesquick” – Bescuits

 

Elaboració

1.- Separar el rovell de la clara. 2.-Batre a punt de neu les clares amb la sal. 3.- Batre el formatge, el rovell i el sucre. 4.-Batre les clares a punt de neu junt amb la mescla feta amb el formatge, el rovell i el sucre. 5.- Mesclar el rom i el cafè. 6.- Mullar el bescuit amb el cafè-rom. 7.- Fer capes de bescuit i de crema alternativament

 

 

 

“TORTÀ” DE XOCOLATA DE LA RIBERA

 

Ingredients

1 litre de nata – 2 sobres de quallada – 65 g de sucre – 1 pastilla de xocolata negra – Galetes i mantega

 

Preparació

1.- Triturem les galetes i les mesclem amb la mantega per a cobrir la base del motlle. 3.-  Posem la nata a escalfar en un perol i desfem la xocolata. Reservem una part de la nata en un got per dissoldre la quallada i afegir al perol amb la nata i la xocolata. 4.- Quan arribe al punt d’ebullició ho retirem del foc i ho aboquem sobre la base de galeta i mantega. 5.- Esperem a que es refrede i ho posem al frigorífic. 6.- Ara ja s’ho podem menjar, tenint en compte fer esport després per cremar les calories ingerides.

 

Mercè Boloix i Mascarell

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari