Bon Profit!!
RECEPTES DEL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ
BARREJAT DE FRUITA DE LA TERRETA
Ingredients
Kiwi – taronja – poma – làtan – maduixa – suc de taronja natural – mistela
Elaboració
Trossegem la fruita posant-la en un recipient junt amb el suc de taronja. Li afegim un gotet de mistela i ho deixem a la nevera durant una horeta per que estiga fresquet i bo.
Bon profit!
Josep Vicent Pastor
BESCUIT AMB POMA
Ingredients
3 ous – 1 poma – 3 gotets de farina – 1 gotet d’oli de gira-sol – 1 gotet de llet – 2 gotets de sucre – 1 sobre de rent – sucre i canella per cobrir el bescuit
Elaboració
En un recipient, anem afegint un a un tots els ingredients. Primer posem els 3 gotets de farina i el sucre, a continuació afegirem els ingredients líquids: l’oli, la llet i els ous.
Ho hem de remenar bé per que no quede cap grum. Per últim afegirem el rent.
Quan estiga tot ben mesclat, pelem la poma, la tallem a trossets i l’afegim a la pasta.
Canviarem el recipient per un que aguante la calor, cobrirem la pasta amb sucre i canella i ho posarem al forn fins que estiga cuita.
Una vegada cuita, només caldrà esperar que es gele per poder menjar-nos-la.
Bon profit!
Mar Cremades
BESCUIT DE LLET
Ingredients
4 ous – El pes dels 4 ous anteriors en llet, sucre, farina i rent (recorda que el pes dels ous s’ha de repetir 4 vegades, una per a cadascun dels ingredients)
Elaboració
1.-Separar les clares dels rovells. 2.-Posar les clares a punt de neu. 3.-Afegim els rovells a les clares. 4.-Afegim, a poc a poc, el sucre, la llet, la farina i el rent. 5.- Per últim, coem al forn, a 170º, uns 30 minuts. BON PROFIT!
Anna Galiana
BESCUIT DE XOCOLATA EN POLS
Ingredients
3 ous – 3 gotets de farina – 2 gotets de xocolata en pols – 1 gotet d’oli – 1 gotet de llet – 1 sobre de rent
Elaboració
En un recipient, mesclem, afegint d’un en un tots es ingredients. Primer els 3 gotetes de farina i la xocolata en pols. A continuació afegim els ingredients líquids: l’oli, la llet i els ous.
Quan estiga ben remenat, afegim el rent i ho cobrim tot amb sucre.
Per últim, ho introduïm al forn, 20 minuts aproximadament, fins que estiga cuit.
Mar Cremades
BOTTIFARRES AMB ROM I PANSES
Ingredients
Botifarres – Panses – Sucre – Oli – Rom
Elaboració
Per una banda, es fregeixen les botifarres.
En una altra paella es fan les panses mesclades amb sucre i a poc a poc anem afegint el rom.
Quan estiguen un poc cuites, afegim les panses amb el “caldet” del rom a la paella on hem fet les botifarres.
Acabem el procés de cocció deixant al foc les botifarres amb les panses i el rom. BON PROFIT!
Vicent Añó Andrés
CARN “MILANESA”
Ingredients
carn magra – 2 ous – julivert – sal – pa rallat – oli
Elaboració
Salem la carn. A continuació batem els ous i afegim el julivert picat i un poquet de sal. Passem la carn per l’ou i després pel la rallat. Fregim la carn amb l’oli ben calent.
Betina (Argentina)
COCA DE POMA
Ingredients
1 kg de pomes – 3 ous – 12 cullerades de sucre – 12 cullerades de farina – 12 cullerades d’oli
Elaboració
Pelem les pomes i les tallem a trossets. D’altra banda, separem les clares dels rovells. Hem de batre les clares a punt de neu. Després afegirem el sucre, la farina, l’oli, sense deixar de remenar, i per últim els rovells. Quan estiga ben remenat i sense qualls, afegim la poma. Ara només queda posar-ho al forn fins que estiga cuit.
“FLAP JACK”
Ingredients
4 cullerades soperes de mel – 4 cullerades soperes de sucre de canya – 50g de mantega – 350g cops d’avena – Un poc de sal- -1 plàtan – albercocs secs
Elaboració
Posem al foc la mel, el sucre i la mantega, mesclat, i quan estiga desfet, afegim els cops d’avena amb una miqueta de sal. Ho remenem bé. Esclafem el plàtan i els afegim als cops d’avena junt amb els albercocs secs. En una safata, col·loquem la massa al forn, a 200º, uns 20 minuts fins que es dore. 15 minuts després d’haver-ho tret del forn ho podem tallar en trossets. Ja està llest per menjar.
Peter “Pepe” Jose (Anglaterra)
GELAT DE MADUIXA
Ingredients
1k de maduixes – 1 sobre de gelatina – 2 iogurts naturals ensucrats
Elaboració
Triturem les maduixes. Agreguem els iogurts. Fem la gelatina, al foc amb una miqueta d’aigua. Afegim la gelatina, quan estiga freda, a la mescla de iogurts i maduixes. Ho deixem al congelador 2 hores i ja podem gaudir del nostre gelat!
Ivan
LLUÇ AMB SALSA VERDA
Ingredients
Ceba – all – farina – lluç- clòtxines – suc de peix – vi blanc
Elaboració
Tallem la ceba i l’all, i ho fregim en una paella amb oli ben calent. Quan estiga daurada la ceba, afegim la farina i a continuació el suc de peix i el vi blanc. Afegim les clòtxines i el lluç i ho deixem al foc fins que estiga cuit. BON PROFIT!
PASTA FULLADA AMB PERA
Ingredients
Base de pasta fullada – crema pastissera – 6 peres – 4 o 5 cullerades de sucre – canyella
Elaboració
Cobrim la base de pasta fullada amb crema pastissera. Pelem la pera i la tallem a llesques. Col·loquem les llesques de pera sobre la crema pastissera i la cobrim amb sucre i canella. Ho posem tot al forn, a 170º, durant 25 minuts
PASTÍS DE DUES XOCOLATES
Ingredients
4 ous – 2 iogurts blancs- -2 sobres de rent “Royal” – 1 mesura de iogurt d’oli – 1 mesura de iogurt de sucre – 2 mesures de iogurt de xocolata en pols “Valor” – 4 tabletes de xocolata blanca (per al farcit) – 2 tabletes de xocolata negra (per a la cobertura)
Elaboració
Cal posar tots els ingredients, menys les tabletes de xocolata, en un recipient i barrejar-ho. Una vegada barrejat, afegim el rent. Ho posem al forn durant 25 minuts a 160º. Després cal desfer la xocolata blanca i la negra en dos recipients diferents.
Quan estiga fred el pastís, l’obrim per la meitat i el farcim amb la xocolata blanca. Unim ambdues parts i ho cobrim tot amb la xocolata negra.
PASTÍS DE FORMATGE
Ingredients
1 bric de nata per a muntar – 1 potet de formatge per a untar – Llet condensada – galetes – mantega – melmelada de maduixa
Elaboració
Per començar, muntem la nata. Després es tritures les galetes, es barregen amb la mantega desfeta i es fa la base. A continuació s’afegeix a la nata muntada el formatge i la llet condensada i es barreja bé. Es posa una estona al forn fins que qualle. Per finalitzar, deixem 24 hores a la nevera i abans de servir-lo, posem la melmelada a gust de cadascú.
PASTÍS DE GALETA AMB MOCA I XOCOLATA
Ingredients
2 cullerades soperes de sucre – 1 kg de xocolata en pols o en pastilla – ½ got de llet – 1 caixa de galetes “Digestive” – ½ litre de cafè – 1 bosseta de “Lacasitos”
Preparació
Escalfem la pastilla de xocolata en un perol, afegim les dues cullerades de sucre i el mig got de llet. Remenem fins que assolisca consistència, no massa líquida. Per altra banda, mullem les galetes “Digestive” en cafè o en moca. En un recipient anem fent capes: primer galeta, després xocolata, així successivament tantes capes com el cuiner o la cuinera desitge. Finalment, afegim a la última capa els “Lacasitos”. Deixem a refredar a la nevera un parell d’hores i llest per menjar. BON PROFIT!!
Alba Veryser i Castelló
PIZZA
Ingredients
formatge blau – formatge – pernil dolç – tomaca – farina, 2 tasses – aigua calenta – xampinyons – oli i sal – olives – orenga
Utensilis de cuina
1 corró – 1 bol gran – 1 cullera – 1 llanda
Elaboració
Es mescla la farina amb l’aigua calenta. Quan ja no s’ apegue a les mans, l’esclafem amb el corró i la posem a la llanda. Es posa sobre la massa la tomaca i els demés ingredients per ordre: 1r formatge blanc, 2n pernil dolç, 3r formatge blau, 4t xampinyons, 5é olives, 6é oli i sal, 7é orenga. Per últim, ho posem al forn mitja hora i ja ens ho podem menjar.
Pau F. (7 anys)
PUDIN D’AMETLLA
Ingredients
8 ous – 125g de sucre – 1 litre de llet – 250g de pa tallat a llesques fines – 200g d’ametles
Elaboració
Ho triturem tot junt i ho posem en un motlle prèviament caramel·litzat. Ho introduïm al forn a 180º al bany maria durant 45 minuts.
ROSQUILLETES
Ingredients
Farina – oli – sal – pipes – rent
Elaboració
Per fer rosquilletes només he de mesclar tots els ingredients (farina, oli, sal i rent) amb aigua fins aconseguir una massa que no se’ns apegue a les mans. Quan tinguem la massa preparada, farem pilotetes que posteriorment allargarem fent la forma de les rosquilletes. Per últim, li afegim les pipes i les posem al forn, no massa alt, fins que comencen a daurar-se.
TIRAMISÚ
Ingredients
250g de formatge “Mascarpone” – 4 ous – ½ litre de cafè – 1 dit de rom – 1 got de sucre – Xocolata “Nesquick” – Bescuits
Elaboració
1.- Separar el rovell de la clara. 2.-Batre a punt de neu les clares amb la sal. 3.- Batre el formatge, el rovell i el sucre. 4.-Batre les clares a punt de neu junt amb la mescla feta amb el formatge, el rovell i el sucre. 5.- Mesclar el rom i el cafè. 6.- Mullar el bescuit amb el cafè-rom. 7.- Fer capes de bescuit i de crema alternativament
“TORTÀ” DE XOCOLATA DE LA RIBERA
Ingredients
1 litre de nata – 2 sobres de quallada – 65 g de sucre – 1 pastilla de xocolata negra – Galetes i mantega
Preparació
1.- Triturem les galetes i les mesclem amb la mantega per a cobrir la base del motlle. 3.- Posem la nata a escalfar en un perol i desfem la xocolata. Reservem una part de la nata en un got per dissoldre la quallada i afegir al perol amb la nata i la xocolata. 4.- Quan arribe al punt d’ebullició ho retirem del foc i ho aboquem sobre la base de galeta i mantega. 5.- Esperem a que es refrede i ho posem al frigorífic. 6.- Ara ja s’ho podem menjar, tenint en compte fer esport després per cremar les calories ingerides.
Mercè Boloix i Mascarell