Gemma Pasqual i Escrivà

@GemmaPasqual

RECEPTES DEL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

Bon Profit!!

RECEPTES DEL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

 

 

 

BARREJAT DE FRUITA DE LA TERRETA

 

Ingredients

Kiwi – taronja – poma – làtan – maduixa – suc de taronja natural – mistela

 

Elaboració

Trossegem la fruita posant-la en un recipient junt amb el suc de taronja. Li afegim un gotet de mistela i ho deixem a la nevera durant una horeta per que estiga fresquet i bo.

Bon profit!

 

Josep Vicent Pastor

 

 

 

BESCUIT AMB POMA

 

Ingredients

3 ous – 1 poma – 3 gotets de farina – 1 gotet d’oli de gira-sol – 1 gotet de llet – 2 gotets de sucre – 1 sobre de rent – sucre i canella per cobrir el bescuit

 

Elaboració

En un recipient, anem afegint un a un tots els ingredients. Primer posem els 3 gotets de farina i el sucre, a continuació afegirem els ingredients líquids: l’oli, la llet i els ous.

Ho hem de remenar bé per que no quede cap grum. Per últim afegirem el rent.

Quan estiga tot ben mesclat, pelem la poma, la tallem a trossets i l’afegim a la pasta.

Canviarem el recipient per un que aguante la calor, cobrirem la pasta amb sucre i canella i ho posarem al forn fins que estiga cuita.

Una vegada cuita, només caldrà esperar que es gele per poder menjar-nos-la.

Bon profit!

 

Mar Cremades

 

 

 

BESCUIT DE LLET

 

Ingredients

4 ous –  El pes dels 4 ous anteriors en llet, sucre, farina i rent (recorda que el pes dels ous s’ha de repetir 4 vegades, una per a cadascun dels ingredients)

 

Elaboració

1.-Separar les clares dels rovells. 2.-Posar les clares a punt de neu. 3.-Afegim els rovells a les clares. 4.-Afegim, a poc a poc, el sucre, la llet, la farina i el rent. 5.- Per últim, coem al forn, a 170º, uns 30 minuts. BON PROFIT!

 

Anna Galiana

 

 

 

BESCUIT DE XOCOLATA EN POLS

 

Ingredients

3 ous – 3 gotets de farina – 2 gotets de xocolata en pols – 1 gotet d’oli – 1 gotet de llet – 1 sobre de rent

 

Elaboració

En un recipient, mesclem, afegint d’un en un tots es ingredients. Primer els 3 gotetes de farina i la xocolata en pols. A continuació afegim els ingredients líquids: l’oli, la llet i els ous.

Quan estiga ben remenat, afegim el rent i ho cobrim tot amb sucre.

Per últim, ho introduïm al forn, 20 minuts aproximadament, fins que estiga cuit.

 

Mar Cremades

 

 

 

BOTTIFARRES AMB ROM I PANSES

 

Ingredients

Botifarres – Panses – Sucre –  Oli – Rom

 

Elaboració

Per una banda, es fregeixen les botifarres.

En una altra paella es fan les panses mesclades amb sucre i a poc a poc anem afegint el rom.

Quan estiguen un poc cuites, afegim les panses amb el “caldet” del rom a la paella on hem fet les botifarres.

Acabem el procés de cocció deixant al foc les botifarres amb les panses i el rom. BON PROFIT!

 

Vicent Añó Andrés

 

 

 

CARN “MILANESA”

 

Ingredients

carn magra –  2 ous – julivert – sal – pa rallat – oli

 

Elaboració

Salem la carn. A continuació batem els ous i afegim el julivert picat i un poquet de sal. Passem la carn per l’ou i després pel la rallat. Fregim la carn amb l’oli ben calent.

 

Betina (Argentina)

 

 

 

COCA DE POMA

 

Ingredients

1 kg de pomes –  3 ous – 12 cullerades de sucre – 12 cullerades de farina – 12 cullerades d’oli

 

Elaboració

Pelem les pomes i les tallem a trossets. D’altra banda, separem les clares dels rovells. Hem de batre les clares a punt de neu. Després afegirem el sucre, la farina, l’oli, sense deixar de remenar, i per últim els rovells. Quan estiga ben remenat i sense qualls, afegim la poma. Ara només queda posar-ho al forn fins que estiga cuit.

 

 

 

“FLAP JACK”

 

Ingredients

4 cullerades soperes de mel – 4 cullerades soperes de sucre de canya –  50g de mantega – 350g cops d’avena – Un poc de sal- -1 plàtan – albercocs secs

 

Elaboració

Posem al foc la mel, el sucre i la mantega, mesclat, i quan estiga desfet, afegim els cops d’avena amb una miqueta de sal. Ho remenem bé. Esclafem el plàtan i els afegim als cops d’avena junt amb els albercocs secs. En una safata, col·loquem la massa al forn, a 200º, uns 20 minuts fins que es dore. 15 minuts després d’haver-ho tret del forn ho podem tallar en trossets. Ja està llest per menjar.

 

Peter “Pepe” Jose (Anglaterra)

 

 

 

GELAT DE MADUIXA

 

Ingredients

1k de maduixes – 1 sobre de gelatina – 2 iogurts naturals ensucrats

 

Elaboració

Triturem  les maduixes. Agreguem els iogurts. Fem la gelatina, al foc amb una miqueta d’aigua. Afegim la gelatina, quan estiga freda, a la mescla de iogurts i maduixes. Ho deixem al congelador 2 hores i ja podem gaudir del nostre gelat!

 

Ivan

 

 

 

LLUÇ AMB SALSA VERDA

 

Ingredients

 Ceba –  all – farina – lluç- clòtxines – suc de peix – vi blanc

 

Elaboració

Tallem la ceba i l’all, i ho fregim en una paella amb oli ben calent. Quan estiga daurada la ceba, afegim la farina i a continuació el suc de peix i el vi blanc. Afegim les clòtxines i el lluç i ho deixem al foc fins que estiga cuit. BON PROFIT!

 

 

 

PASTA FULLADA AMB PERA

 

Ingredients

Base de pasta fullada – crema pastissera – 6 peres – 4 o 5 cullerades de sucre – canyella

 

Elaboració

Cobrim la base de pasta fullada amb crema pastissera. Pelem la pera i la tallem a llesques. Col·loquem les llesques de pera sobre la crema pastissera i la cobrim amb sucre i canella.  Ho posem tot al forn, a 170º, durant 25 minuts

 

 

 

PASTÍS DE DUES XOCOLATES

 

Ingredients

4 ous –  2 iogurts blancs- -2 sobres de rent “Royal” – 1 mesura de iogurt d’oli – 1 mesura de iogurt de sucre – 2 mesures de iogurt de xocolata en pols “Valor” – 4 tabletes de xocolata blanca (per al farcit) –  2 tabletes de xocolata negra (per a la cobertura)

 

Elaboració

Cal posar tots els ingredients, menys les tabletes de xocolata, en un recipient i barrejar-ho. Una vegada barrejat, afegim el rent. Ho posem al forn durant 25 minuts a 160º. Després cal desfer la xocolata blanca i la negra en dos recipients diferents.

Quan estiga fred el pastís, l’obrim per la meitat i el farcim amb la xocolata blanca. Unim ambdues parts i ho cobrim tot amb la xocolata negra.

 

 

 

PASTÍS DE FORMATGE

 

Ingredients

1 bric de nata per a muntar – 1 potet de formatge per a untar –  Llet condensada – galetes – mantega – melmelada de maduixa

 

Elaboració

Per començar, muntem la nata. Després es tritures les galetes, es barregen amb la mantega desfeta i es fa la base. A continuació s’afegeix a la nata muntada el formatge i la llet condensada i es barreja bé. Es posa una estona al forn fins que qualle. Per finalitzar, deixem 24 hores a la nevera i abans de servir-lo, posem la melmelada a gust de cadascú.

 

 

 

PASTÍS DE GALETA AMB MOCA I XOCOLATA

 

Ingredients

2 cullerades soperes de sucre – 1 kg de xocolata en pols o en pastilla –  ½ got de llet – 1 caixa de galetes “Digestive” – ½ litre de cafè – 1 bosseta de “Lacasitos”

 

Preparació

Escalfem la pastilla de xocolata en un perol, afegim les dues cullerades de sucre i el mig got de llet. Remenem fins que assolisca consistència, no massa líquida.  Per altra banda, mullem les galetes “Digestive” en cafè o en moca. En un recipient anem fent capes: primer galeta, després xocolata, així successivament tantes capes com el cuiner o la cuinera desitge.  Finalment, afegim a la última capa els “Lacasitos”. Deixem a refredar a la nevera un parell d’hores i llest per menjar. BON PROFIT!!

 

Alba Veryser i Castelló

 

 

 

PIZZA

 

Ingredients

formatge blau – formatge – pernil dolç – tomaca – farina, 2 tasses – aigua calenta – xampinyons – oli i sal – olives – orenga

 

Utensilis de cuina

1 corró – 1 bol gran – 1 cullera – 1 llanda

 

Elaboració

Es mescla la farina amb l’aigua calenta. Quan ja no s’ apegue a les mans, l’esclafem amb el corró i la posem a la llanda. Es posa sobre la massa la tomaca i els demés ingredients per ordre: 1r formatge blanc, 2n pernil dolç, 3r formatge blau, 4t xampinyons, 5é olives, 6é oli i sal, 7é orenga. Per últim, ho posem al forn mitja hora i ja ens ho podem menjar.

 

Pau F. (7 anys)

 

 

 

PUDIN D’AMETLLA

 

Ingredients

8 ous – 125g de sucre – 1 litre de llet – 250g de pa tallat a llesques fines – 200g d’ametles

 

Elaboració

Ho triturem tot junt i ho posem en un motlle prèviament caramel·litzat. Ho introduïm al forn a 180º al bany maria durant 45 minuts.

 

 

 

ROSQUILLETES

 

Ingredients

Farina – oli – sal – pipes – rent

 

Elaboració

Per fer rosquilletes només he de mesclar tots els ingredients (farina, oli, sal i rent) amb aigua fins aconseguir una massa que no se’ns apegue a les mans. Quan tinguem la massa preparada, farem pilotetes que posteriorment allargarem fent la forma de les rosquilletes. Per últim, li afegim les pipes i les posem al forn, no massa alt, fins que comencen a daurar-se.

 

 

 

TIRAMISÚ

 

Ingredients

250g de formatge “Mascarpone” – 4 ous – ½ litre de cafè – 1 dit de rom  – 1 got de sucre – Xocolata “Nesquick” – Bescuits

 

Elaboració

1.- Separar el rovell de la clara. 2.-Batre a punt de neu les clares amb la sal. 3.- Batre el formatge, el rovell i el sucre. 4.-Batre les clares a punt de neu junt amb la mescla feta amb el formatge, el rovell i el sucre. 5.- Mesclar el rom i el cafè. 6.- Mullar el bescuit amb el cafè-rom. 7.- Fer capes de bescuit i de crema alternativament

 

 

 

“TORTÀ” DE XOCOLATA DE LA RIBERA

 

Ingredients

1 litre de nata – 2 sobres de quallada – 65 g de sucre – 1 pastilla de xocolata negra – Galetes i mantega

 

Preparació

1.- Triturem les galetes i les mesclem amb la mantega per a cobrir la base del motlle. 3.-  Posem la nata a escalfar en un perol i desfem la xocolata. Reservem una part de la nata en un got per dissoldre la quallada i afegir al perol amb la nata i la xocolata. 4.- Quan arribe al punt d’ebullició ho retirem del foc i ho aboquem sobre la base de galeta i mantega. 5.- Esperem a que es refrede i ho posem al frigorífic. 6.- Ara ja s’ho podem menjar, tenint en compte fer esport després per cremar les calories ingerides.

 

Mercè Boloix i Mascarell



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per gemmapasqual | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent