Gemma Pasqual i Escrivà

@GemmaPasqual

El País Valencià és lider en activitats i agressions ultres. Presentació de l’Informe Raxen a València

0

Segons ha denunciat Esteban Ibarra, president de Movimiento Contra la Intolerancia, els actes xenòfobs i les agressions per odi al diferent es produeixen reiteradament i poden experimentar un creiximent amb la crisi econòmica, context que volen aprofitar els ultres per atacar els immigrants. Ibarra ha recordat també a València els atacs impunes patits per Intersindical, el BNV i ACPV el darrer mes, davant responsables de la Conselleria i representants de les distintes religions que conviuen al País. El marc ha sigut un seminari de l’Observatori Mediterrani dels Drets Humans sobre racisme, xenofòbia i integració, on ha tornat a situar el País Valencià al capdavant de l’activitat ultra.

 

més

S’accentua la violència ultra i continua la impunitat

 

El clima de violència ultra que pateix el País Valencià contra organitzacions progressistes està anant cada vegada més lluny. Des del 9 d’Octubre, en només una setmana, s’han comptabilitzat sis atacs contra seus, locals i persones de l’entorn nacionalista, i de nou no s’ha trobat els culpables, i la notícia no ha traspassat les fronteres valencianes. Els actes que serien titllats de terroristes en altres llocs de l’Estat, ací són simplement gamberrisme. Tot i que les organitzacions i els webs que alimenten el discurs de la confrontació i de l’odi estan perfectament identificats, la policia no és capaç de realitzar un operatiu especial que enxampe definitivament els violents i ature la guerra declarada per l’extrema dreta. Però no només els atacs exemplifiquen la impunitat feixista, sinó també el fet que València siga hui dia, el centre d’operacions i el paradís de l’extrema dreta. El partit ultra España 2000 no te inconvenients per desfilar el 12-O, i els neonazis d’Alianza Nacional tampoc troben inconvenient per convidar a una xarrada a un nazi alemany a explicar el seu darrer llibre “Mi vida por el Reich” o al pintamones del Ku Klux Klan, tots ells vetats a la resta d’Europa.

 

 

El nou curs s’ha encetat tristament amb un rebrot de la violència ultra que ha fet botar de nou les alarmes de la societat civil valenciana. Els discursos de l’odi que tan lliurement es difonen a través de nombroses webs, o que els partits ultres fabriquen sense cap impediment legal té una conseqüència al carrer, es tradueix en fets consumats, atacs i agressions que provoquen víctimes. En només un mes, des de meitat de setembre de 2008 fins ara, meitat d’octubre, l’ofensiva ultra s’ha cobrat diversos ferits i nombrosos locals atacats. Cap detingut. El Delegat del Govern es va comprometre a identificar els violents i actuar contundentment arran dels fets del Correllengua de Gandia, on un grup d’ultres del GAV va intentar boicotejar-lo i una participant, regidora del BNV de l’Alqueria de la Comtessa (La Safor), va resultar ferida per una pedrada al cap. Han passat unes setmanes i la violència, lluny d’aturar-se, s’ha multiplicat. El succés que va marcar el 9 d’Octubre amb una bandera independentista va provocar les ires dels ultres que tradicionalment acompanyen la processó de la senyera. Un grup d’independentistes va penjar una estrelada d’un balcó de la plaça de l’Ajuntament, i els ultres de Coalición Valenciana, GAV, España2000 i Alianza Nacional van aturar l’acte oficial fins que es va retirar la bandera. L’alcaldessa va manifestar la seua incomoditat per aquesta bandera, però no per la comparsa que porta cada any darrere: neonazis, banderes feixistes, skinheads i tota la tribu de l’odi autòctona. Arran aquest succés, els següents dies han estat marcats per gairebé un atac cada dia:

 

– El 9 d’octubre per la vesprada, tres joves nacionalistes eren agredits per un grup de 12 ultres als voltants de la manifestació nacionalista.

 

– El 10 d’octubre apareixia pintada amb simbologia nazi la seu de la Intersindical Valenciana, propietària del pis des d’on es penjà l’estrelada el dia d’abans.

 

– L’11 d’octubre apareixia pintada de nou la seu d’ERPV a València, la mateixa que va rebre un atac amb bomba ara fa un any.

 

– El 12 d’octubre ataquen les seus del BNV de Gandia i València amb pintades, pedrades i diversos desperfectes.

 

– El 12 d’octubre ataquen també el Casal Jaume I de Cullera amb pintades nazis.

 

No només la violència física hipoteca la llibertat i els drets de les persones, sinó que hi ha tota una campanya de persecució i odi, com la que hi havia a l’Alemanya nazi contra els jueus, contra tot aquell sospitós de ser ‘catalanista’, és a dir, que pense que el valencià i el català són la mateixa llengua (i això va des de les Universitats fins a les llibreries, els partits, sindicats i administracions. Contra la ciència, en definitiva. L’odi visceral i cec que promouen els abanderats i altaveus d’aquesta caça de bruixes cala entre joves desinformats, molts d’ells menors d’edat i la major part d’ells de la ciutat de València i rodalies, que són utilitzats als habituals actes de boicot que organitza l’extrema dreta ‘blavera’, igual que fa 30 anys, durant l’anomenada ‘Batalla de València’, que sembla encara més viva que mai. Ara bé, cal anotar una diferència important: si durant molts anys, els ‘blavers’ havien estat considerats ‘valencianistes’, ara ja estan perfectament i justament situats a l’extrema dreta nacionalista espanyola sense cap mena de dubte. Primer per la simpatia i la sinèrgia que mantenen amb organitzacions com España2000 o Alianza Nacional, quan fins i tot el regidor d’España2000 de Silla va afirmar pertànyer al GAV, i desprès pel seu discurs i el passat descobert d’algun que altre líder, envoltat de simbologia falangista. Els mitjans de comunicació ja no tenen dubtes alhora de titllar d’extrema dreta els moviments anticatalanistes valencians, que justifiquen qualsevol acte de violència contra l’esquerra i el nacionalisme perquè la mera existència d’aquests ja és per ells un ‘atac’.

 

A més, l’estrategia d’alguns grups ultres marginals com Coalición Valenciana és ben coneguda: provocar. Per això el defenestrat Juan García Sentandreu anuncia una manifestació a Gandia ‘contra les agressions catalanistes’, a les poques setmanes de l’agressió que va patir una regidora del BNV per part dels seus simpatitzants convocats pel GAV. Una provocació que només busca aparèixer a la premsa a qualsevol preu, perquè veu que darrerament només havia aparegut per episodis curiosos d’amants, falleres i banyes. Sentandreu necessita veure’s als mitjans, perquè es pensava rei d’alguna cosa i no ho és, està en quarantena i ja ni el PP el necessita, sobretot després dels desastrosos resultats electorals de 2007 que el situen per darrere del BNV, entre altres. Per això l’únic cosa que li queda és provocar els ‘catalanistes’ per aparèixer de rebot a la premsa. Però ni aquests li fan cas; un símptoma més de la seua decadència.

 

A banda de l’espècie autòctona ultra, hem d’aguantar la resta de feixistes globals que al conjunt de l’Estat continuen gaudint de la passivitat dels governs. Neonazis declarats com Alianza Nacional (AN), que compta entre els seus militants amb l’assassí de Guillem Agulló i altres delinqüents com Eduardo Clavero (cantant del grup nazi Batallón de Castigo), també ex-presidiari per un cas d’homicidi, o Juan Manuel Soria , el seu home a València condemnat per extorsionar a un retor i implicat, igual que altres militants del partit, en el Cas Panzer, una operació de la Guardia Civil que va desarticular un grup nazi armat a València, el Frente Anti Sistema (FAS) ara fa 3 anys i que encara està a l’espera de judici (reportatge en català “Operació Panzer: armes de l’exèrcit espanyol en mans de l’extrema dreta, i en castellà. El Cas Panzer no va passar ni passarà desapercebut gràcies a la personació com acusació popular de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, que aplega més de quaranta organitzacions, partits, sindicats i ongs perquè aquests casos no queden impunes i la societat n’estiga informada. Però AN viu també de la polèmica. Ho va buscar amb la invitació d’un membre del Ku Klux Klan a una conferència a la seua seu de València (la mateixa que servia de seu pel FAS i que fou registrada per la Guardia Civil), i ara amb Manfred Roeder, un nazi alemany que va formar part del III Reich i que presentà el passat 10 d’octubre el seu llibre “Mi vida por el Reich” a la mateixa seu. Roeder ha passat alguns anys a la presó per incitar a l’odi racial, negar l’holocaust, i relacionat presumptament amb actes terroristes. Fins i tot el Centre Simon Wiesenthal va enviar una carta a Rubalcaba, Ministre de l’Interior espanyol, per demanar-li explicacions sobre aquesta apologia del nazisme que lliurement es fa a l’Estat.

 

També el partit ultra España2000 te el seu centre d’operacions a València i està dirigit per José Luís Roberto, empresari de la seguretat privada (Levantina de Seguridad i altres empreses vinculades que no consten al seu nom) i vinculat al món de la prostitució (ANELA) com va apuntar el periodista valencià Joan Cantarero, que va estar dins d’aquesta associació i que va publicar el llibre “Los amos de la prostitución en España”, gaudeix de nombrosos contractes públics de les seues empreses (Levantia sobretot) des què Zaplana li’n concedira quan encara era president de la Generalitat Valenciana. Aquest partit compta també amb imputats per presumptes delictes dins l’ Operació Panzer, com Alejandro Serrador ‘El Silla’, i te dos regidors a les localitats valencianes de Silla i Onda.

 

Aquest panorama evidencia sense cap dubte la impunitat i el aixopluc que les organitzacions ultres tenen al País Valencià. Els partits i organitzacions legals fabriquen el discurs, i després grups ‘desconeguts’ executen l’odi après, sense que els responsables policials i polítics es despentinen ni un pèl. Això significa que ací no funciona la democràcia, quan alguns no poden desenvolupar la seua activitat política i cultural amb normalitat, assetjats per l’odi i l’amenaça. A més, el silencia al que se sotmeten els atacs, que no són coneguts més enllà del País Valencià, apliquen una segona condemna, al no ser considerats ni tan sols notícia pels mitjans de comunicació estatals. Com bé ha explicat el diari Levante-EMV, en tres anys i amb més d’una vintena d’atacs, només s’ha detingut tres persones, curiosament, per pintar la seu del PP a València. De la resta d’atacs, així com de les bombes contra ERPV, BNV o CEAR, ni un sol detingut. Alguna cosa falla, quan els ultres poden atemorir la societat civil i no els passa mai res. És per això molt encertat l’article d’opinió signat per Gustau Muñoz i altres intel·lectuals valencians fa pocs dies, on denunciaven aquesta terrible situació, i esperem que no haja d’haver un mort perquè qui ha de garantir els drets comence a treballar i a detenir els responsables de la violència, tant els executors com els provocadors.

 

antifeixistes.org

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Cicle Escriure El País

3

He intentat retratar un tros de la nostra història que afecta a tot el territori, com són els desapareguts. És per això que en aquest cas no he ambientat el conte amb la meua comarca, la Safor. Us explicaré la història de la Blanqueta una nena atrapada en un cos d’anciana, que tot i patir tota classe de barbaritats per tal d’esborrar-li la memòria, mai no ha oblidat el seu pare.

més…

Cicle Escriure El País

 

La iniciativa d’Escriure el País s’arrela en les experiències d’anys anteriors, en què diversos escriptors valencians oferien, en forma de contes ambientats en la seua comarca —de naixença o d’adopció—, una determinada visió de les nostres terres. Del mapa de geografies literàries —publicat en un volum de contes que duu el títol del cicle— es va proposar una aproximació històrica al país, una escriptura que trobe en el fil del temps els nostres arrels, els camins que ens han conduït on som ara. ‘Escriure el país’ és un cicle que coordinen Maria Àngels Francés i Anna Esteve, i l’organitza el Departament de Filologia Catalana de la UA, el Secretariat de Cultura i el Centre d’Estudis de la Dona.

 

He intentat retratar un tros de la nostra història que afecta a tot el territori, com són els desapareguts. És per això que en aquest cas no he ambientat el conte amb la meua comarca, la Safor. Us explicaré la història de la Blanqueta una nena atrapada en un cos d’anciana, que tot i patir tota classe de barbaritats per tal d’esborrar-li la memòria, mai no ha oblidat al seu pare.

 

Com deia la meua àvia, és més llarg però s’acaba aquí. Si voleu saber més us espero el dia 30 d’octubre a les 20.15 h a la Seu d’Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Quin llibre vols ser?

0

«Som milers de persones que portem un llibre al cap, biblioteques itinerants (…). Al començament no es tractava d’un pla premeditat. Cada persona tenia un llibre que volia recordar, i així ho feia. Després vam entrar en contacte, viatjant, establint una organització i forjant un veritable pla (…). Però la ciutat no s’ha preocupat mai prou de nosaltres com per organitzar una persecució amb la finalitat de trobar-nos. Unes poques persones boges amb paraules al cervell no poden afectar-la, i la ciutat ho sap, i nosaltres també. Mentre la majoria de població no vagi recitant els seus llibres, no hi ha perill».

Fahrenheit 541, Ray Bradbury

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Xavi Sarrià s’estrena com a escriptor

17

Bromera publica el primer llibre de Xavi Sarrià.

Arriba a les llibreries el primer llibre de Xavi Sarrià, cantant i lletrista d’Obrint Pas. Es titula ‘Històries del paradís‘ (Bromera). S’hi apleguen vint relats que tenen relació amb l’últim disc del grup, ‘Benvinguts al paradís’: se situen a llocs del món on es viuen situacions de conflicte. Són relats que no se sap ben bé si van inspirar una cançó o si fou la cançó que féu germinar el relat. Podeu llegir-ne un, el que es titula ‘Por‘ (pdf).

 

Us puc assegurar que és un relat magnífic, estic desitjant llegir la resta del llibre.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Aplec del Puig: Darrer diumenge d’octubre

0

L’Aplec del Puig es celebra cada darrer diumenge d’octubre a la muntanyeta de la patà (l’Horta) i commemora l’estada del rei en Jaume a la muntanya, des d’on controlava la ciutat de València i en va concebre la seva conquesta.

 

més…

Diumenge 26 d’octubre de 2008, 11 hores, a la muntanyeta de la patà (El Puig de Santa Maria, l’Horta)

 

 

Parades, esplai infantil, dolçaines i tabals, paelles…

 

Els Parlaments aniran a càrrec de:

– Joan Marc Passada: 100 anys de l’estelada

– Zaida Torregrossa: Per la independència

– Antoni Furió: 800 anys de Jaume I

– Josep Guia: 40 anys del PSAN

 

S’hi farà un homenatge a Pep Benet, del Cafè Lisboa.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Quan deixàvem de ser infants. Vicent Andrés Estellés des del fons de la memòria

0

Quan deixàvem de ser infants

Vicent Andrés Estellés des del fons de la memòria

Una mirada a la infantesa viscuda amb el poeta valencià més notable del segle XX: Vicent Andrés Estellés (1924-1993).

més…

Ressenya

Una mirada a la infantesa viscuda amb el poeta valencià més notable del

segle XX: Vicent Andrés Estellés (1924-1993). Un llibre intimista narrat

amb una bellesa lírica innegable.

Miquel Pons, protagonista de la novel·la, s’assabenta de la mort del poeta

des de París, on treballa com a actor. La notícia de la mort de l’amic tot i

esperada, no deixa de ser dolorosa. De mica en mica, els records més

íntims i amagats li retornen a la ment nítids com el primer dia i evoca els

anys d’infantesa.

En Miquel, un actor de teatre ja vell i cansat, reconeix que un dia se’n va

anar del poble sense mirar enrere, només endavant, cercant una vida

millor, un món amb esperança i no vençut per una guerra cruel que li

havia de marcar l’existència. Comença el relat de la seva història, una

història oculta en la memòria que mai no havia explicat a ningú.Havia

arribat l’hora de les confessions, d’obrir el cor al seu amic i parella, l’Enrico.

La seva mirada als records viscuts amb el jove Estellés parteix de la

poesia d’aquest per emmarcar fets de joventut al poble on vivien,

Burjassot durant una època de trasbals: la guerra civil. Tot i que és una

obra de ficció, els fets teòricament viscuts pel jove Estellés estan basats

en les pròpies autobiografies del poeta.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Vine al sud!

4

Vine al sud! de Núria Cadenes.

« Vine al sud! és una incitació directa al viatge lúdic ?però no només? cap al nostre espai més meridional. »

Segurament alguna vegada t’has plantejat la pregunta: com pot ser que hi hagi més quilòmetres de Barcelona a València que de València a Barcelona? Aquest llibre tampoc no et resol el misteri, però procura posar-hi remei.

Aprofiteu per venir al Puig, el darrer diumenge d’octubre!

més…

Text de contraportada

incitació directa al viatge lúdic ?però no només? cap al nostre espai més meridional. Qualsevol excusa és bona per fer la maleta: només cal seguir el reguitzell de festes que t’ofereix el calendari o els passos d’algun personatge històric que et descobrirà racons plens d’esdeveniments. O simplement inventar-te una ruta pel gust de (re)conèixer una terra gens indòmita

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

El català de la guàrdia civil

0

por la índole particular de las provincias catalanas que lo componen, nadie que no posea la lengua del país debe tener entrada en el” Reial Ordre de 24 d’agost del 1844.

 

El que aleshores semblava lògic per a la guàrdia civil, no ho és ara per als jutges del Constitucional. Tot i que, no oblidem que de verd o de marró…

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

X cabanyal Portes Obertes 08

0

ELS PRIMERS 10 ANYS

ART, RESISTÈNCIA I PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

10 ANYS DE MOVILITZACIÓ CIUTADANA A VALÈNCIA: REPORTERS GRÀFICS

 del 17 d’octubre al 2 de novembre

Obrirem les portes 18, 19, 25, 26 de octubre – 01, 02 de novembre de 2008.

Dissabtes: 17 a 21 h.  Dimenges: 11 a 14 i de 17 a 21 h.

Cabanyal Portes Obertes compleix els primers deu anys. Per aquest motiu, l’exposició que enguany hem preparat en les cases dels veïns afectats té dues vessantss: presentem una selecció del treball de huit fotoreporters que fan visibles les mobilitzacions ciutadanes produïdes al llarg d’aquests deu anys a València, i també mostrem les obres dels artistas què, amb el seu treball i solidaritat han fet posible, any rere any, aquest projecte. Un projecte d’art públic per mantindre la identitat de El Cabanyal. Esteu tots convidats.

més…

ART, RESISTÈNCIA I PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

 MARÍA SUSANA GARCÍA RAMS I JOSÉ MANUEL CUENCA MOLINA  PEPE ROMERO / LEOPOLDO AMIGO  RICARDO P. BOCHONS   GEMA HOYAS, DOLORES FURIÓ I SILVANA ANDRÉS  YOLANDA HERRANZ  EMILIO MARTÍNEZ I BIA SANTOS  DIRTY  PABLO BREZO   JOSE JUAN MARTÍNEZ I MARINA SCARPATI  MUNTADAS  MARIBEL DOMENECH  JOSEP VICENT MONZÓ  MARÍA JESUS GONZÁLEZ I PATRICIA GÓMEZ  PEDRO ORTUÑO  RAFA GARAY   MIGUEL MOLINA, PEPE DÍEZ I GEMA HOYAS  VICENTE ORTÍZ  JUAN  PEIRÓ  LA TEJEDORA  MAU MONLEÓN  OTAVIO CABRAL  JUDITH KLAUS  PEPA L.POQUET  ENRIQUE CARRAZONI  LABOLUZ  MIRA BERNABEU  ENRIQUE ALGARRA  AMPARO CARBONELL  WERNER MORON  MONIQUE BASTIAANS  SILVIA MOLINERO   CHRISTOPH RADKE Y NICOLAUS SCHMID VÍCTOR RAMS GENOVÉS FREDERIK JAAKE

10 ANYS DE MOVILITZACIÓ CIUTADANA A VALÈNCIA: REPORTERS GRÀFICS

 JUAN JOSÉ MONZÓ   FERRAN MONTENEGRO  RAFA GIL   JESÚS CÍSCAR  JOSÉ GARCÍA POVEDA “EL FLACO”  SANTIAGO CARREGUÍ  MANOLO MOLINES  TANIA CASTRO

 Programació complementaria

 

A – Teatre “La Estrella” Carrer Els Angels,nº33,

.Divendres 17 d´octubre,  a les 20h i 22,30 amb la farsa musical

La Doña (el último tango de una alcaldesa).

Escrita i interpretada per TONINO i dirigida per Juli Leal.Venda d´entrades a la taquilla

Divendres 24 d´octubre,a les 20h.

Circo Malvarrosa.

Escrita i interpretada per Gabi Fariza.

Venda d’entrades a la taquilla des de 1 1/2 hora abans de cada funció

B – Greenspace, carrer Juan Verdeguer, 16-24. Macro-concert.
 .Divendres 31 d´octubre a partir de les19h.
CABANYALLOWEEN: la nit dels  vius. 

Venda anticipada a Ca Revolta, Carajillo, Picasso,

La Paca, Nou Kabila, El Polp, La Tavernaire, El Cafetín, C.C.Octubre, les dies 18, 19, 25 i 26 d’octubre a les cases que participen en la desena edició de Cabanyal Portes Obertes i a la  taquilla el dia del concert

 

C – OCTUBRE. Centre de Cultura Contemporánia. C/ Sant Ferran, 12. Exposició:  X Anys de Salvem el Cabanyal. Documentació i audiovisuals. Del 17 al 2 de novembre. La exposicio es podrá visitar tots els dies de dilluns a diumenge i de 10.00h a 20.00h (festius tancat)

 

Altres

 

D – “Pintem El Cabanyal”. Carrer Sant Pere, Diumenges de 10h a 14,30 h. (paella a l’escorxador a les 15h per als pintors)

E – Samaruc. Carrer José Benlliure, 193. Els dies 18 i 19 d´octubre, i 1 i 2 de novembre. Jams literaries i musicals, sopars populars….

F – Música a l’escorxador. Carrer Sant Pere, 27, Dissabtes de 20h. a 22,30h. Jams musicals, canyes i entrepans el 18 i el 25 d´octubre i l’1 de novembre. Coordina Frederik Jaakke.

G – La Paca. Carrer del Rosari, 30. Dissabtes iDiumenges a partir de les 20h,  audiovisuals, canyes i tapes.

H – Lectures de poemes en les cases.

         Dissabtes,18 i 25 d´octubre i el 1 de novembre. a les 18 h. Coordinades per Quique  Falcón i Manel Rodríguez-Castelló.

I – Bar el Polp. Carrer de la Reina, 148.
 Fotografies, cartells i pancartes de la Plataforma Salvem el Cabanyal.        

 

informació: Carrer Eugenia Vinyes,179 – tranvía linea 4 parada Les Arenes i CARRER REINA, 125-b

 

EMT: 1, 2, 19, 31, 32 i 81 Tranvía: linea 4 i 6 (linea 5 amb parades en el Grau i Neptú)

www.cabanyal.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Benvingudes Women on Waves

1

El vaixell de l’ONG Women on Waves ja és al port de València, tot i que una llanxa ha intentat evitar que ho pogués fer. L’ONG holandesa “Women on Waves” (Dones sobre les Ones) promou l’avortament lliure i en demana la despenalització. Woman on Waves és una organització neerlandesa que reclama que l’avortament sigui un dret i no un delicte, i que practica avortaments en aigües internacionals.

més…

La vinguda de l’organització ha estat possible gràcies a la Plataforma Feminista del País Valencià, que pretén reclamar, d’aquesta manera, la despenalització de l’avortament a l’estat espanyol.

 

Les autoritats valencianes, l’alcaldia de la ciutat i l’executiu han qualificat l’acció de provocativa. Algunes associacions s’han concentrat al port per protestar contra l’avortament. Neonazis, ultracatòlics i populistes han tractat de boicotejar l’arribada del vaixell. La policia ha impedit que es muntés la festa de rebuda i s’han hagut d’anul·lar els actes paral·lels. Entre els actes previstos i que, finalment, no es podran fer, hi havia les intervencions de l’eurodiputada neerlandesa Chantal Gill’Ard, les actrius Isabel Requena i Pilar Bardem, i la fundadora de Women on Waves, la doctora Rebecca Gomperts. 

 

En el vaixell es practicaran avortaments amb medicaments. Tal com “Women on Waves” explica al seu web, la interrupció de l’embaràs de manera farmacològica és segura fins a les nou setmanes de gestació. Des del web, proporcionen un servei “on-line” d’assessorament i d’ajuda en cas que la dona visqui en un país on l’avortament no és legal.

 

Els representants de “Women on Waves” han desembarcat al port de València amb l’objectiu de donar ressò al seu projecte i per ajudar a avortar les dones que així ho hagin demanat. Per no topar amb la legislació espanyola, les dones avortaran en aigües internacionals. No hauran de demanar cap autorització, ja que estaran emparades per la legislació holandesa.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Premis Mallorca de creació literària

2

Nit literària al teatre Principal

 

Miquel de Palol s’endú el premi Mallorca de narrativa, valorat en 70.000 euros. Gemma Pasqual i Bernat Nadal s’emportaren el de novel·la juvenil i poesia, respectivament, mentre que Joan Carles Bellviure i Josep Maria Miró compartiren, ex aequo, els premis de textos dramàtics 2008

 

Avui tots ens hem assabentat que un dels autors del “manifiesto” ha guanyat un premi. Crec que és innecessari donar noms i més dades, ja s’han ocupat totes les televisions i diaris. Doncs, bé aquí us deixo notícia d’un altre premi, no només per la part que em toca, estic feliç, sinó també perquè en literatura per adults es tracta del premi més ben dotat en llengua catalana.

 

 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Almenys 24 assassinats feixistes en els últims 18 anys als Països Catalans

1

Almenys 24 assassinats feixistes en els últims 18 anys als Països Catalans

Relació de víctimes mortals de la violència feixista des de 1990*

Guillem Agulló i Salvador. Jove independentista. Castelló. 11.04.93. Mor assassinat per un escamot feixista a la vila de Montanejos. Anys més tard un dels seus assassins, Pedro Cuevas, es presenta a les eleccions locals de Xiva a la llista d’un partit nazi d’extrema dreta, Alianza Nacional. Avui 12 d’octubre aquest partit ha organitzat una manifestació d’àmbit estatal a Tarragona.

El llistat continua …

• María del Rosario Endrinal. Sense sostre. Barcelona. 16.12.05. Cremada viva quan dormia en un caixer. Un dels agressors, conegut per les seves idees ultres, havia manifestat el seu odi i menyspreu cap a captaires, immigrants i homosexuals.

 

• Sense Identificar. Immigrant marroquí. Sagunt. 11.04.05. Mor a causa de la pallissaque li clavaren quatre menors en una plaça pública.

 

• Josep Maria Isanta Caselles. Antifeixista. Berga. 29.05.05. Una ganivetada mata aquest jove de 22 anys a la Patum de Berga. Fou agredit en una baralla multitudinària iniciada per la irrupció amb actitud provocadora d’un grup de joves encapçalat per l’ultra Sergio S. P. de 33 anys i portant una samarreta de la selecció espanyola.

 

• Hamid Ouhladi. Granyanella (Lleida). 07.01.05. Varis joves de Cervera són acusats de la mort d’aquest treballador immigrant marroquí, que va ser trobat degollat i amb un fort cop al cap en un camp de conreu.

 

• Sense Identificar. Immigrant marroquí. Castelló. 08.09.04. Un jove de 21 anys mor a conseqüència de la pallissa que li van propinar un grup de joves sense identificar prop d’una discoteca a Alcossebre.

 

• Roger Albert Giner. Antifeixista. Agost 2004. Barcelona. Aquest jove, membre del col·lectiu okupa, va ser apunyalat durant les Festes de Gràcia per un grup de skins nazis.

 

• S.Id. Treballadora de l’Ajuntament. València. 06.02.03. Va aparèixer estrangulada al seu domicili amb roba interior i els pantalons baixats, i una creu gammada dibuixada al pis.

 

• S.Id. Sense sostre. Immigrant búlgar. Alacant. 03.09.02. Quatre joves de Callosa de Segura linxen un indigent búlgar després d’apallissar-lo.

 

• S.Id. Immigrant marroquí. Salou. 01.01.02. Un feixista mata d’un tret al cap un ciutadà magrebí en un pub.

 

• S.Id. Immigrant txec. Alacant. 17.11.01.Un grup de tres neonazis va assassinar un ciutadà txec que tocava música al carrer, després d’agredir diverses persones d’origen africà.

 

• S.Id. Immigrant tunisià. València. 11.10.01. Un grup de quatre joves va assassinar un jove de 25 anys, al que li van clavar diverses ganivetades i pedrades al barri de Russafa. L’agressió va tenir el seu origen al ser increpat sobre el terrorisme de Bin Laden.

 

• Hamid Saada. Barcelona. 09.09.00.Aquest ciutadà d’origen magrebí va morir d’un tret al cap davant d’un pub al carrer Aribau. L’autor del crim, membre dels Boixos Nois, va expressar que ho havia fet perquè “hi hagués un àrab menys”.

 

• Omar Amhandi. Sant Andreu de la Barca. 11.07.00. Dos feixistes van atacar brutalment la víctima amb un bat de beisbol i una barra de ferro.

 

• Carlos Javier Robledo. Barcelona. 01.04.00. Quinze neonazis apallissen la víctima i li destrossen el cap a la Vila Olímpica.

 

• S. Id. Immigrant equatorià. Montgat. 14.03.00. Apareix al seu pis despullat, degollat, amb diverses ganivetades i amb una frase escrita al pit amb sang que deia “Hitler tenia raó”.

 

• Sense sostre. Sant Vicenç del Raspeig (Alacant). 01.05.99. Un indigent mor calcinat en un contenidor. Tot apunta que fou obra de joves racistes.

 

• Rafael Rincón Rodríguez. Mataró. 17.02.96. Mor a causa de les ganivetades propinades per uns caps rapats nazis de Boixos Nois a l’entrada d’una discoteca.

 

• Miguel Blanco. Sense sostre. Barcelona.17.11.95. Aquest jove toxicòman va ser assassinat per un nazi.

 

• Eduardo García. Barcelona. 03.10.95. Mor apunyalat per un grup de feixistes en estranyes circumstàncies.

 

• Gabriel Doblado Sánchez. Barcelona. 02.08.95. Un ancià embriagat, de 60 anys, és mort a cops a Nou Barris per una banda de set caps rapats nazis.

 

• José Herrería Mingriñán. Barcelona. 23.10.93. Mor assassinat a mans de caps rapats; aquest vigilant de discoteca.

 

• S. Id. Sense sostre. València. 27.05.93. Mor cremat viu un indigent de 64 anys en ser ruixat amb gasolina per tres nazis que després li llançaren un cigarret encès.

 

• Guillem Agulló i Salvador. Jove independentista. Castelló. 11.04.93. Mor assassinat per un grup de feixistes a la vila de Montanejos. Anys més tard un dels seus assassins es presenta a les eleccions locals de Xiva a la llista d’un partit nazi d’extrema dreta.

 

• Sònia. Barcelona. 05.10.91. Set nazis, assassinen aquesta transsexual i també apallissen brutalment a quatre indigents desfigurant-los la cara mentre dormien al Parc de la Ciutadella.

 

*Extret de l’Informe Raxen Especial 2008.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

9 d?octubre: 3 joves apallissats per un escamot feixista

1

Comunicat d’urgència en solidaritat amb els i les companyes agredides durant la manifestació del 9 d’Octubre a València

més

Ahir, uns minuts abans que s’iniciara la Manifestació Unitària del 9 d’Octubre a la Ciutat de València (boicotejada d’inici, per la pressió del Pp i del moviment blaver), un company de la COS de la Plana, i altres dues companyes d’ell, van patir una gravíssima agressió a un bar situat tot just al costat del punt d’eixida de la manifestació, mentre un absolutament desmesurat servei “d’ordre” de la Policia Nacional espanyola, es dedicava a identificar a vàries dotzenes de companyes i companys (alguns d’ells afiliats i afiliades a la COS), i a retirar tot un seguit d’estelades, banderes roges, etc.Cal tenir ben clar que aquests 3 companys i companyes eren apallissats per una colla de prop de 12 feixistes, que els hi van agredir només entrar al local, i sense gairebé dirigir-los cap paraula… mentre la policia espanyola es dedicava a provar d’atemorir a altres companys i companyes al carrer, mentre no deixaven de repetir amb un enorme cinisme i pocavergonya, que ells hi eren allà per “defensar a tothom”…Davant d’aquesta brutal agressió feixista i davant la passivitat mostrada per la policia espanyola, enviada allà per la delegació del govern espanyol del PsoE, manifestem:

– El nostre total i incondicional suport al nostre company agredit, així com a les altres dues companyes.

– El nostre total i incondicional suport a totes les afiliades i afiliats de la COS, així com tota la resta de companyes i companys, identificats i “violentats” per la policia espanyola.

– El nostre rebuig total a les formes mafioses de governar del Pp i també del PsoE, més properes als manuals ideològics del ministre nazi Goebbels, que de la democràcia amb la que tant es plenen la boca.

– El nostre rebuig a la més mínima presència de cap cos policial als sindicats de classe, doncs la seua funció de guardians i gossos de les institucions espanyoles, així com dels interessos del capital, fa que no puguen de cap de les maneres defensar als i a les treballadores.

Per això, cridem:

– A denunciar qualsevol agressió, doncs l’accumulació de faltes, pot acabar per posar-li problemes a la pròpia “justícia” espanyola, que ho tindria més difícil a l’hora de mostrar la impunitat que concedeixen a aquests grupuscles violents.

– A donar-hi suport a qualsevol mostra de rebuig contra el feixisme i totes les seues variants, masclisme, homofòbia, racisme, etc.

– A denunciar la presència dels cossos de “seguretat” al si dels sindicats obrers, i a la presència d’aquesta “gent” en les mobilitzacions obreres, tal i com va passar durant el passat 1r de Maig a València, on una colla de guàrdies “civils”, desfilaren amb pancarta pròpia al seguici de CCOO…Feixisme mai més!! Enfortim la solidaritat obrera!!

València 10 d’Octubre de 2008

*Unió Intercomarcal de l’Horta i la Ribera del Xúquer*

*Unió Intercomarcal de la Plana (Alta i Baixa)**

**Coordinadora Obrera Sindical – COS*

*Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans*–

*Coordinadora Obrera Sindical* http://www.sindicat-cos.org/sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari