Gemma Pasqual i Escrivà

@GemmaPasqual

Gibraltar és més que un penyal, l?estret de Gibraltar és un enorme cementiri

0
Publicat el 14 d'agost de 2013

L’estret de Gibraltar, d’uns 14 quilòmetres, és un enorme cementiri. És impossible saber quanta gent s’ha mort a les seues aigües. Molts creuen que, si es poguera dessecar la mar entre el Marroc i Espanya, es trobaria un terra ple de cadàvers. 

 

Gibraltar és més que un penyal, l’estret de Gibraltar, és un enorme cementiri

 

El negoci de la immigració, el controlen xarxes magribines. Aquestes operen des de Mauritània i comencen a establir-se al Senegal. Més de 45 organitzacions perfectament estructurades controlen des de fa només cinc anys el tràfic il·legal de persones al Marroc, al Sàhara Occidental i Mauritània. A bord de barques mig podrides, desenes de milers d’immigrants clandestins proven sort cada any per a passar a Europa. Durant molt de temps, l’estret de Gibraltar ha estat el pas privilegiat cap als països rics. Però avui els rigorosos controls el tornen massa incert i car. L’estret de Gibraltar, d’uns 14 quilòmetres, és un enorme cementiri. És impossible saber quanta gent s’ha mort a les seues aigües. Molts creuen que, si es poguera dessecar la mar entre el Marroc i Espanya, es trobaria un terra ple de cadàvers. Les costes marroquines són sotmeses a una intensa vigilància i, tret que paguem importants suborns i disposem de llanxes molt potents, és quasi impossible eludir la vigilància de la policia. La porta d’Europa ja no és l’estret, ara són les Canàries. Un viatge molt més perillós. S’ha acabat el Mediterrani i les cinc hores de travessia; ara cal enfrontar-se a l’oceà Atlàntic i molts dies de mar.

 

Fragment de Barça ou Barzakh! Gemma Pasqual i Escrivà (Ed. Bromera)

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Tretze roses

1
Publicat el 5 d'agost de 2013
Eren tretze les roses afusellades el 5 d’agost de 1939…Carmen Barrero Aguado de 20 anys (modista), Martina Barroso García de 24 anys (modista), Blanca Brisac Vázquez de 29 anys (pianista), Pilar Bueno Ibáñez de 27 anys (modista), Julia Conesa Conesa de 19 anys (modista), Adelina García Casillas de 19 anys (activista), Elena Gil Olaya de 20 anys (activista), Virtudes González García de 18 anys (modista), Ana López Gallego de 21 anys (modista), Joaquina López Laffite de 23 anys (secretària), Dionisia Manzanero Salas de 20 anys (modista), Victoria Muñoz García de 18 anys (activista) i Luisa Rodríguez de la Fuente 18 anys (sastre)… Qui ha tallat tot l’alè d’aquests cossos tan joves, sense cap més tresor que la raó dels que ploren? Assassins de raons, de vides, que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies i que en la mort us persegueixin les nostres memòries…

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari