MARXA NÒRDICA PEL CAPCIR-CONFLENT – Colla d’Amics GR

Aquest cap de setmana, la Colla hem estat a la Catalunya Nord. La marxa proposada pel diumenge discorria tota per pistes amples entre boscos, al cor del Parc Natural dels Pirineus Catalans. Al llarg del recorregut poguérem albirar, per una banda, els massissos del Puigmal i el Canigó i, per l’altra, el massís del Carlit i el Pic Peric. La boira a la vall ens va impedir veure des de l’alçada el llac de Matamala. Per sort, l’havíem visitat i recorregut el dissabte, després de dinar en una de les zones de pícnic.
La marxa nòrdica és una activitat que es fonamenta en el caminar natural, amb la utilització d’uns pals específics. Aquesta forma de marxa activa el 90% de la musculatura; economitza el treball del cor; enforteix el nostre sistema immunitari; augmenta el subministrament d’oxígen a tot l’organisme; millora la nostra resistència, força, mobilitat i coordinació física; allibera tensions a l’espatlla i al clatell; elimina l’estrès; ajuda en els processos d’envelliment… amb una baixa sensació de cansament.
El recorregut fou circular i de poc més de 20 quilòmetres, del Coll de la Llosa fins al Coll de Creu i retorn al coll de la Llosa. El dinar, a la zona del refugi de Coll de Torn.


Pastura de vaques i vedells a la vora del llac de Matamala


Una imatge idíl·lica del llac, amb les primeres cases d’Els Angles al fons 


El dissabte a darrera hora de la tarda vam visitar Mont-Lluís


Campanar del poble de Bolquera, on vam dormir. Fou a l’hotel L’Ancienne Auberge, molt recomanable.


La colla de marxaires preparats per a la sortida, al Coll de la Llosa.


La vall de Matamala coberta de boira. Al fons, alguns cims propers al Carlit


Arribada al Coll de Creu


Un moment del recorregut, entre paisatges d’aquest petit Canadà català 


Després de dinar i a punt per reprendre la marxa


A la tarda, tot desitjant arribar a la meta

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a MARXA NÒRDICA PEL CAPCIR-CONFLENT – Colla d’Amics GR

  1. Anònim diu:
    Quina cara de salut que fem tots! I quines fotografies més suggeridores. Fan venir més ganes de tornar-hi.
  2. It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks
  3. huskar diu:

    I seriously love your blog .. Very nice colors & theme.quang cao google Did you create this amazing website yourself? Please reply back as I’m Hopping to create my own personal website and would love to find out Where you got this from or just what the theme is named. Thank you!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*