Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

SOLER I KOEMAN L’ENCERTEN.

Aquest post el volia deixar immediatament després de la comunicació, ahir, però no he tingut temps. L’expulsió de Cañete i Albelda.
Volia manifestar, com a seguidor del club, la meua sincera enhorabona per la decisió presa pel president, el preparador tècnic i l’entrenador.
Altrament, m’ha estrenyat els comentaris contraris a aital decisió. Quan, crec, que ha estat la correcta i caldria que hagués estat presa molt abans. Mai he estat un pro Quique, ben al contrari, des d’un mes abans de fitxar-lo, ja n’era. Amb Ronald, pot començar una nova singladura de l’equip. Un fer net. Ha estat important per un motiu tàctic. Si pelen a dos dels puntals de l’equip, més o menys emblemàtics, la resta s’haurà de col·locar els "dodotis" . I anar pujant gent de sota pot donar més ganes i garra al conjunt. Gent, com dèiem fa dècades, que senta la samarreta. Ja sabem que els "emblemàtics" estan per negocis privats que per la sort del club. Gimnassos, immobiliaris, publicitat, etc. Sempre ha vingut gent que ha desplaçat un hom, que sí sentia la samarreta; i pense i molt amb l’immens n’Andreu Palop.

Cal dir que he estat molt crític amb Joan Soler, per com s’ha deixat utilitzar, i com ha utilitzat l’entitat, malgrat que fóra d’ell accionarialment; tot impel·lit tant, pels poders públics, com per son pare. Deixant de banda, aquestes actuacions, que li han fet penjar-li la llufa de "tonto útil" li envie una salutació cordial en aquestos moments difícils, de malaltia molt greu, que cal que supere. M’ho diu un amic de l’entorn proper a ell. Com després de superar un tràngol fotut, un hom, es replanteja les coses fondes de la vida. I aquest és el seu cas i el moment, quan TOT quede arrere:

Perquè no es plantegem a mig i llarg tèrmini la consolidació d’un nou model?
A Anglaterra, Alemanya, etc., els entrenadors duren lustres i tenen trajectòria per implantar paradigmàticament el seu futbol, al futbol llatí són de temporada. I de vegades, ni això. Treballant la pedrera, etc. Actualitzar els orígens podria ser la línia crítica més eficaç, per a que el club esdevinguera un club de referència europeu. Confie, encara que li costarà d’aterrar, en Koeman. Demane un vot de confiança a mig tèrmini. 

PS: ja sabem que és una SAE; privada, però això no lleva de tenir un sentiment envers el club. Els periodistes, ignorants a balquena, encara, a tot arreu, deien si s’havia tornat "boig", si era un neòfit del futbol, si era el pare granota, caradexiquetambigot, etc.
 
Supose que el tractament, de xoc, que se li ha aplicat no és d’aquells que et pot deixar imdemne, precisament.

Endavant Soler !

Publicat dins de General | Deixa un comentari

  1. Puc desitjar-te uns dies tranquils i un fred suau o fort, però nítid, i …un BON NADAL amb la teva gent, la lluna blanca i el Cap d’any amb un resum positiu? I doncs t’ho desitjo. I també que l’any que comença et sigui ben plaent i engrescador. Una abraçada

  2. Apreciat Josep;
    No cap dubte que tens un criteri esclaridor respecte a l´affaire que està vivint el VCF a hores d´ara. A mi, sincerament, em té una mica indiferent aquest `colp d´efecte´ que ha donat ¿qui? Soler (un dels dos, què més dóna!), Ruiz, Koeman…
    Exceptuant-ne a l´holandés, jo tinc algunes preguntes sense resposta: per què es renovà al migcampista (Albelda), al porter (Cañizares) i al tot terreny (Angulo) no fa massa?, es revaloritzaran en el mercat si no tenen cabuda ací?, encertaran donant-los el relleu als acostumants a no tindre tanta responsabilitat?, entrarà nova gent de la pedrera?, tindrà la `parròquia´ pacència amb l´exbarcelonista?…
    Alhora, dir-te que -a pesar de tot- jo crec que Quique és un home honest (que a uns caurà d´una forma i a d´altres d´una altra) i que si era força qüestionat, clar està que entre tots l´han fet potser millor que era; qualitat que en aquest club hi ha que tindre molt en compte. I si no, fixem-nos en Benítez…
    Com tu dius, Blesa, cal reviscolar el sentiment valencianista… però ens ho posen tan difícil tants i tants interessos encreuats que… ja veurem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.