Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

IL FATTO QUOTIDIANO

Milano – Una trentina di studenti universitari e alcuni docenti dell’Accademia delle belle arti di Brera hanno fatto irruzione all’interno del palazzo della Borsa in piazza Affari a Milano. Nella sala delle conferenze, tra striscioni e cartelli Antonio Caronia ha dato inizio a una lezione pubblica. “Per parlare di economia, immaginario e cultura”, ha spiegato. Una lezione subito interrotta dalle forze dell’ordine, che hanno costretto tutti a lasciare l’edificio e trascinato alcuni studenti che si erano seduti a terra in atto dimostrativo. “Questo – ha continuato Caronia all’esterno dell’edificio – è il tempio in cui giornalmente bruciano miliardi di euro, succhiando la vita alla gente per attività che possiamo definire sanguinarie, perché affamano e milioni di persone”. Al fianco degli studenti e del collettivo studentesco ‘Cantiere’, anche Franco Berardi, già leader studentesco durante le proteste del 1977 e oggi docente a Brera. Berardi punta il dito contro il mondo della finanza: “Non ci sarebbe stato bisogno di tagli o di riforme Gelmini – spiega – se le rendite finanziarie fossero tassate in misura equa”. di Franz Baraggino

LA CARÍCIA
La ferida és profunda i té llavis roents.
A prop dels marges s’amuntega el tedi,
i la fel obscura de les desfetees,
unides totes en una de sola,
maons ínfims d’un mur innaccessible.
Prop del fons es corrompen els cadàvers
dels dies sense sol i sense lluna,
les carcasses d’un absurd entrevist
rere algunes cantonades esquives.
La ferida és profunda i té llavis roents,
i es nodreix d’obsessions i retrets
i oblits i pors i angoixes i silencis.

La ferida sagna des de fa molt de temps.
Aquest vespre, al contacte d’una carícia,
t’acusaré sense remordiments
d’haver-la obert amb els teus dits perversos.
I ella somriurà, èbria de poder,
i tu emmudiràs sota el so de la sentència.

Mireia Companys Tena

PP POSA LA MÀFIA, I PSOE L’HAMPA.

ESPAÑA, UNA              (PERQUÈ SÓN LA MATEIXA COSA),
GRANDE (PERQUÈ EN CABEN 2:PPESPAÑA i PSOESPAÑA)
Y LIBRE            (PERQUÈ D’ELLS DOS ÉS LA SEUA COSA)

I LA TELEVISIÓ DE JORGE ALARTE FA BO CANAL “NUEBE”.
1. LES MAMELLES DE LA ‘PRESENTAORA‘ SÓN MADE ‘CANAL 9’
2. LES INFORMACIONS PARAL·LELES EN CONTINGUTS I FORMA.
3. AIXÒ, SÍ, S’EXPRESSA EN ESPAÑOL, COM TOCA.
4. LA DIVISIÓ DEL LOGO ÉS LA PROVINCIAL, ENC ONTRA DELS ACORDS DEL PSPV-COLONIAL.
5. UNA ESCOPINADA D’AQUELL CANALET DE PEPINHO BLANCO.

http://www.socialistesvalencians.tv/

PER UNS PAÏSOS CATALANS DIGNAMENT EUROPEUS

Diners
de tort fan veritat,
e de jutge fan advocat;
savi fan tornar l’hom orat,
pus que d’ells haja.
Diners fan bé,
diners fan mal,
diners fan l’home infernal
e fan-lo sant celestial,
segons que els usa.
Diners fan bregues e remors,
e vituperis e honors,
e fan cantar preïcadors:
Beati quorum.
Diners alegren los infants
e fan cantar los capellans
e los frares carmelitans
a les grans festes.
Diners, magres
fan tornar gords,
e tornen lledesmes los bords.
Si diràs “jas” a hòmens sords,
tantost se giren.
Diners tornen los malalts sans;
moros, jueus e crestians,
lleixant a Déu e tots los sants,
diners adoren.
Diners fan vui al món lo joc,
e fan honor a molt badoc;
a qui diu “no” fan-li dir “hoc”.
Vejats miracle!
Diners, doncs, vulles aplegar.
Si els pots haver no els lleixs anar;
si molts n’hauràs
poràs tornar papa de Roma.

                                Anselm Turmeda

“UNO HOTRO CAMYNO ES POSIVLE”

Molta bronca amb la campanya de les taronges del PSOE, però totes les tanques en valencià estan mal escrites. (un) altre #etfelicitefill

Fa 2 hores · · · Comparteix
    • Toni Dalmau d’on no n’hi ha…

      Fa 2 hores · · 1 personaCarregant…
    • Coloma Gradolí Toca, ja no sóc l’única…

      Fa 2 hores ·
    • Anna Peña Aso l’única?

      Fa 2 hores ·
    • Coloma Gradolí La majoria de la gent destrossa la llengua i fa calcs del castellà, per tant, no veuen que la tanca estiga escrita malament

      Fa 2 hores ·
    • Melic del Món jo la vaig veure l’altre dia i em vaig qdar parat…

      Fa 2 hores · · 1 personaCarregant…
    • Francesc Barea March Anna, el pitjor és que quan expliques als Alarte-boys, que els hi ha, que és una cagada monumental, t’acusen d’utilitzar una llengua elitista, allunyada del poble i coses per l’estil. Per l’amor de Déu, si no hi ha cap catalanoparlant que escolte “Altra cosa..:” i no li facen mal les orelles…

      Fa 2 hores ·
    • Anna Peña Aso la diferència entre altre, i un altre requereix dos màsters per lo vist…mare meua..

      Fa 2 hores ·
    • Tonetxo Pardiñas És pitjor, Anna, és la manca de dignitat que fa que disculpen les agressions a la llengua. Una llengua que no senten com a seua.

      fa prop d’una hora · · 1 personaCarregant…
    • Miquel Gil Alfonso Ademas el cartell esta partit pel medi, lo han colgat malament. Hassen miedo.

      fa prop d’una hora · · 1 personaCarregant…
    • Coloma Gradolí Ha, ha.
      Hòstia, Miquel, els has assessorat tu mateix?

      fa prop d’una hora ·
    • Núria Arnau Fortuny Menystenen el català perquè si haguessin escrit “otro camino es posivle” haurien perdut el cul a canviar-ho….i tant camino no us ho recorda a l’Opus?…o com va dir l’altre dia un de Canals…camino on? Camino Soria?

LES DONES DIEM PROU A CAMPS

Nosaltres, dones, filles, mares, àvies, nétes, treballadores, estudiantes, jubilades, amants, amatents, lluitadores, pacificadores, joves i grans, totes diem PROU.

Les dones italianes han dit PROU a Berlusconi i la seua impunitat esfereïdora. Les dones egípcies han dit PROU a la dictadura indecent de Hosni Mubàrak…

Davant la desfeta dels mínims drets bàsics com la llibertat d’expressió, d’informació, d’educació, de tria de model familiar o de model econòmic, les dones valencianes diem PROU a Francisco Camps i al seu govern manipulador, corrupte i censor. Sabem quin món volem i anem a fer-lo possible.

Diem PROU a la desfeta de l’escola pública valenciana. No assumim ni admetem, de cap manera, la desaparició de línies en valencià ni el menyspreu cap a l’Escola Pública Valenciana del Consell actual. Les nostres filles i fills tenen dret a una educació de qualitat en la nostra llengua. Tenen dret a ser feliços a la seua escola. I eixa escola només pot ser pública, en valencià i de qualitat.

Diem PROU al menyspreu permanent i sistemàtic de la nostra cultura i la nostra llengua. No consentirem ni un sol cas més de polític inculte i barroer que insulte i amenace els nostres mestres, ni una sola portaveu del govern més que faça gala del seu palès menyspreu pel valencià amb frases com “l’entén, però no lo parle”. No permetrem que es castigue els nostres músics, pintores, actrius, directors, crítics d’art, associacions culturals i poetes pel fet de conrear la nostra cultura i la nostra llengua. Exigim una classe política amb el nivell que ens mereixem.

 

Diem PROU a la manipulació de la nostra RTVV, que és nostra però no com la volem. S’ha acabat ja l’hora de fer de la ràdio i la televisió pública una agència de contractació de comissaris polítics. Acabarem amb l’espoli dels recursos que ens pertanyen. No consentirem que ens facen tant de mal amb els diners que nosaltres paguem. La RTVV ha de ser l’eina que ens faça sentir prop les unes de les altres i solament pot ser així si és pública, en valencià i de qualitat.

Diem PROU a la censura encoberta i a l’assassinat permanent de la llibertat d’informació. Tenim dret a informar-nos lliurement, a opinar i a pensar amb plena llibertat. Diem PROU a l’atemptat contra la nostra llibertat censurant les emissions de TV3, televisió germana amb la qual hem estat units més de vint anys.

Diem PROU a la corrupció instal·lada en el Consell i en altres institucions públiques regides pel seu partit. Les dones sabem que no podem permetre ni un sol càrrec polític més corrupte, ni sospitós de ser-ho. L’educació de les nostres filles i fills està en joc. No sap com costa educar quan el model que hi ha al davant és el seu. Sabem que hem de recuperar valors com l’honradesa, l’honestedat, la cultura, el refinament, la generositat, la cooperació. Valors oposats al que vostè i el seu consell practica a diari.

Aquesta societat no és la que volem per a les nostres filles i fills. Tenen dret a viure en una societat elevada culturalment. Tenen dret a ser lliures a l’hora de triar religió, pensament, estudis.

Tenen dret a ser un poc més feliços que els qui els hem precedit i vostè ho impedeix amb les seues males maneres de fer política.

Li ho diem clar i alt senyor Camps, en la nostra llengua, la que ens estimem: el valencià. I no prenga la força de les dones com una actitud anodina i sense importància. El carrer és nostre. El món ha sigut i és nostre. Fins ací hem arribat! Diem PROU!

 Per a signar i adherir-s’hi: http://lesdonesdiemprouacamps.blogspot.com/

ALS HÒMENS SE’NS TROBA A FALTAR EN AQUESTA COMESA !
FOTO: Pura García.

NO ÉS HAMPA, SÓN LUMPEN.

M’informen els meus amics del carrer Gènova de Madrid, que tenen el forigol tan apretadet que no els passa ni un furgadents:

1. Enllaç a la Fiscalia.

Està sobre la pista el Tribunal Superior de Justícia. El regidor ha denunciat la ‘madam’ per a que Ràdio Nuef faça la seua faena d’intoxicació pertinent. Entrevisten en Ràdio Nuef el regidor i NO a la Madam denunciant. Periodisme d’investigació d’alta escola. V. Climent continua en meteòrica ascensió en el palmarès de màxims llepaculs del Regne. Tot ajudats pels ‘toreros-bomberos” de l’InMundo disposats sempre a tirar-los una maneta al Lumpen habitual del balcó de l’Ajuntament.   

2. Així (des)informa Canal Nuef sobre el cas Naranjax (Srs. Fabra i Vilar).

S’entrebanca, s’entrampa la Vilaplana. Ara quèeeee…qui li ho redactat té mèrit !
Si hi ha algú que haja entés quelcom, faça el favor d’explicar-m’ho. 
Són, possiblement, la millor TV de Burjassot ! 

PS: Paquito diuen, a Gènova de tu, que no arribes a Falles.
I tu, “pelaïlla”, que en penses ?

Un poema d’en GUILLEM D’EFAK

UNES DECLARACIONS PRIMER:
http://www.youtube.com/watch?v=Jp9OowMAl3U&feature=related 

Erosfera

Ara l’amor me diu que és primavera
…just quan la neu me fa vinclar les branques.
Podrà aquest sol tornar les penes aigua?
I què en farem, llavors, de tanta llàgrima?

Ara la sang me diu que no té espera
just quan el cor gemega en impulsar-la.
Quin oli hi ha que li unti les frontisses?
Sense gemecs, i què en farem de l’ànima?

Ara la pols me diu que el fang enyora
just quan les mans ja m’han perdut el fènyer.
De bat a bat vols que obri les finestres?
I què en farem de tants ocells a lloure?

Ara l’amor me diu que és primavera
i jo m’ho crec. Me’n ric del calendari.

M’acostaré com l’aigua a la farina
i estovarem tots dos un pa novíssim.
Amb totes les esponges amarades
serà la llum qui en set colors ens xapi.

I serem pols vibràtil dins la flama
d’un raig de sol que a l’infinit apunta.
Sobre l’herbei, aquesta apoteosi
serà del nostre amor festa cloenda.

M’hauràs rebut com la tenassa l’ona,
de pla et llenagaré com una llengua;
cada clivell decantarà les algues,
bon convidat, te xuclaré les sabes.

I me donaré tot i seràs meva.
La sal i el sol trauran colors a l’aigua.

[…]
Ara ja dorms i, sense que em convidis,
vindré de passatger per dins ta boira.

[…]
Ara el teu ventre pren el bull, s’estova
per rebre des del coll una glopada
de lava que els teus pits aiden a fondre
i et regolfa per dins i t’assacia.

Ja no hi ha mar d’onades més senceres
per navegar vela alta i quilla fonda.

[…]
Tant sóc tu que estimar-me res no em costa
perquè sé bé que fer-ho és estimar-te.

Dóna’m paraules i entrunyellaria
l’hora que arriba i el dia que fuig.
Abasta’m fustes i trobaré l’eina,
pastaré un home si me dónes fang.

Dóna’m aurores, hi sembraré boscos.
Dóna’m vesprades, hi posaré un llac.
Dóna’m muntanyes, hi esquitxaré boires.
Dóna’m gavines, jo inventaré el blau.

Apropa’m els llavis, jo en faré fruita.
Dicta’m estrelles, jo escriuré la nit.
Alça’m el sol i jo te donaré albes.
Repunta’m crits i jo els faré de pell.

Fidel jo sols ho haig de ser a la vida.
Da’m calendaris, jo hi posaré festes.
                                  Guillem d’Efak.