Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

Els gitanos de Paterna (l’Horta Oest) i la seua lluita: “La Mola és nostra”

Tres anys vaig viure a Paterna, el temps en que cresqueren els meus fills fins a fer-se fadrins. I puc assegurar que el que diuen aquests veïns de la barriada de l’Alborgí en el documental és ben cert. Molts d’ells gitanos, tan valencians com qualsevol altre paternenc.

Que aparega la foto d’un ex-ministre i ex-president de la Generalitat Valenciana no és casual, en marxar a Madrid deixà una societat dedicada a captar terrenys per a benzineres i altres batzucades immobiliàries de resultats inútils. Com el cas de la Mola de Paterna, on els barrancs de la Vallesa, d’En Dolçà (o l’Endolçà com diuen erròniament, crec), el Pla del Pou, la Coma a l’altra banda de l’autovia, etc.

Seria  el “pa per demà, i fam per a sempre”.

Precisament en una zona que va des de Mont-Olivar/Camp-Olivar fins l’Eliana i està agombolada de centres comercials i complexos d’esplai que tant de mal están fent a la concentració de les viles i ciutats com explica Francesc Muñoz al seu llibre  “Urbanalización“.

Urbanalizaci—n MU„OZ.fh11

Darrere de tot això està el COMPLEJO MEDITERRÁNEO, (punxeu l’enllaç per a entendre el projecte) un lloc que volia ser un port franc per a lliure comerç sense taxes ni impostos, bàsicament per a la importació de productes xinesos, en base a fer importacions amb un topall de menys de 100.000 €.  És a dir, estem parlant de construir el complex comercial, com a alternativa a la “zona franca” quatre quilòmetres terra endins del complex comercial més gran de tot Europa: 300.000 metres quadrats, que arranaria 1’4 milions de metres quadrats de Parc Natural.

Sembla ser que el Consell del Botànic, especialmente el Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro i Prat, ha tombat el projecte per qüestions mediambientals i manca d’abastiment d’aigua sufient per l’enorme volum, però no té rèplica que atraga l’interès de la ciutadania en general com fer un Parc Forestal amb tots els ets i uts, a només quatre quilòmetres fora de la Ciutat de València i proper al complex universitari de Burjassot.