Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

“Después del nacionalismo catalán, el más peligroso es el valenciano”.

Paraules pronunciades per Fernando Abril Martorell, després de veure la manifestació del 9 d’Octubre de 1977, en la què mig milió de valencians estan recorrent els carrers de València en reclamació dels seus drets socials i nacionals. I en això, L’Estat Español, activà i posà en marxa la “Batalla de València”.

I n’afegí, n’Abril Martorell, tot seguit:

” A los gigantes se les mata desde pequeñitos”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

UFA a BERNI i CATALÀ

La importància d’aquest projecte estreba en la fluïdesa espacial creada. La planta baixa és totalment exempta i té el desllunat interconnectat amb la planta baixa mitjançant un sistema motoritzat d’obertura del sostre de vidre. De tal manera que en la zona menjador queda totalment a l’aire lliure, doncs el sostre de vidre queda amagat. Amb al qual cosa existeix sempre corrent creuat d’aire. I la il·luminació de la cuina el vam resoldre fent el frontal d’ella de vidre translúcid. Doncs mai ens podran construir darrere en caure al pati d’illa de cases, però les ordenances municipals no ens permetien obrir obertures a ell tampoc.
EMPLAÇAMENT.
El solar, de forma rectangular, en un barri perifèric de València proper al d’Orriols. En té una superfície de 84 m2.

COMPOSICIÓ

uni5-10maxi

Construcció d’una vivenda unifamiliar entre mitgeres desenvolupada en un volum. Així el volum dedicat a vivenda estarà compost de Planta Baixa, Planta 1a, 2a i 3a. D’acord amb el programa de necessitats, el present projecte és el resultat de la interacció dels criteris compositius bàsics sobre hàbitats urbans perifèrics de mitja densitat, les circumstàncies imposades per la propietat en la composició de les plantes i alçats, la realitat de l’entorn del barri de Torrefiel i l’observació de les ordenances.

Quant a la pròpia vivenda, s’ha intentat introduir la jerarquització d’espais interiors, unit al concepte de fluïdesa espacial expressat en la penetració lumínica al interior, en cada planta queden ben definits en els volums que componen la dita vivenda. Sent els elements de comunicació vertical la peça que els “cus”.

PROGRAMA.

El programa funcional es materialitza en:
PLANTA BAIXA: Entrada – Rebedor- Garatge- Escala 1- Escala 2.
PLANTA PRIMERA: Saló Menjador Cuina- Lavabo 1- Escala 3.
PLANTA SEGONA: Distribuïdor 1- Habitació 1- Habitació 2 – Habitació 3 – Lavabo 2- Bany 1- Escala 4.
PLANTA TERCERA: Distribuïdor 2 – Sala – Escala 4.
Publicat dins de General | Deixa un comentari

BOTIGA CHARLES JOURDAN. C./ PERÉZ PUJOL, 3. VLC. 1996

UBICACIÓ : c/ PEREZ PUJOL, 3
LOCALITAT : VALÈNCIA

Local per a sabateria icona del calcer i complements de disseny femení d’alta gamma del segle XX radicada a París.
Van convocar-nos a París per a fer la sucursal a València. Allà ens mostrarem els royalties i patents que els caracteritzaven. Veient que eren millorables des del punt de vista de mobles per la tradició ebenista valenciana i d’altres instal·lacions acceptaren les nostres modificacions ad hoc. Ricard Selfa, de Sueca, fou qui va portar a cap l’elaboració de tot el mobiliari que era mòbil, amb obertures molt complicades i conduccions d’instal·lacions camuflables. La instal·lació d’aire condicionat de Manolo Vivas que seria junt a Rafel Masip els pioners de l’aire condicionat a València, implementaria molt d’hora les avui usuals reglades evaporadora en cortina, aleshores pràcticament desconegudes a València, però sí al Regne Unit.

La dificultat radicava en com fer que els mobles que duien instal·lacions elèctriques pogueren desplaçar-se pel local sense ser vistes pels clients amb al qual cosa ens obligà a crear registres en el terra i parets i murs. Sent-hi implementades, per ells, en altres llocs del món. Van quedar-hi força satisfets pensem.
La redacció del projecte fou feta en llengua francesa i anglesa.
La idea i la partença del projecte era posar en valor el xamfrà i contornada com a punt d’atracció del futur client. Donada la petitesa del local com organitzar les zones d’exposició, la de venda i atenció al client, així com la zona posterior, amagada, com a magatzem en alçada.
Això es podia aconseguir mitjançant la fluïdesa de l’espai per la posició dels mobles que eren mòbils i “traslladables”, amb la qual cosa era redistribuïble l’espai segons les diverses estacions de l’any i corresponents exposicions de temporada.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

GRAU VELL (PUÇOL)

De vegades els esdeveniments s’acceleren i el que era una parcel·la dedicada a càmping, d’ús dotacional, entre més d’una centena de copropietaris, s’ordenà des de la batlia que calia urbanitzar-ho. S’hi va fer un concurs restringit promogut pels copropietaris i calgué en un mes muntar tota una operació avalada per una empresa promotora, una constructora i una entitat bancària. Va caldre acontentar i fer convergir moltes sensibilitats i possibilitats crematístiques diverses que s’expressaren en la gran variabilitat tipològica que porta inserit el projecte. Vam quedar els segons dels cinc equips convidats. Malgrat que es tractava d’un exercici complex vam quedar descavalcats en l’oferta econòmica. Duros a quatre pessetes no existeixen des que va morir Santiago Rusiñol. 

1. PRESENTACIÓ DEL PROJECTE.
Construcció d’un conjunt residencial de tres blocs d’apartaments amb un total de 110 apartaments i un bloc de vivendes unifamiliars en filera de 22 vivendes en la parcel•la ocupada en l’actualitat pel càmping, situada en el sector 5B amb fatxada a la Av. Grau Vell, en la platja de Puçol.

PREMISSA: BENEFICI PER A TOTS, TANT PROPIETARIS COM PROMOTOR.
PROPIETARIS: Per mitjà d’un canvi d’obra, és a dir, l’entrega d’una edificabilitat per part del promotor que es pot traduir tant en una quantia econòmica com en espècie o part d’un bé immoble.
PROMOTOR: Per mitjà de l’obtenció de part de l’edificabilitat perquè el puga rendabilitzar per mitjà de la venda i qualssevol. Per tant, hi ha una retribució mútua, és a dir, d’anada i tornada.
Dins de tot açò el que s’ha intentat oferir per la nostra part, és un ventall ampli de diferents productes en els quals es dóna llibertat a cada un dels propietaris per a triar dins de les seues possibilitats tant econòmiques, com personals, familiars, necessitats físiques, etc. Tot això es tradueix en diverses possibilitats perquè cap dels 97 propietaris se senta discriminat, és a dir, que puguen eixir beneficiats el nombre més gran de propietaris possible, ja que pensem que vostés siguen els nostres clients, és a dir, el nostre promotor.

Açò es tradueix en diferents vivendes i de diferents superfícies i situació dins del complex, com veurem posteriorment.

Publicat dins de General | Deixa un comentari