Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

Josep Vicent Boira i Maiques

Josep Vicent (El Cabanyal, 1963) és per damunt de tot un gran geògraf. Un geògraf humanista. Un geògraf de la ciutat que amb el transcurs dels anys d’estudi ha expandit els seus límits de coneixement a àrees molt més extenses del/s territori/s. I que en els darrers temps ens ha transcendit a l’àmbit europeu. També historiador dels seus propis objectius, trobant-ne els seus propis antecedents i precedents en els prohoms i empresaris de l’Exposició Regional de 1909. Company de l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa, en siga possiblement qui millor i encertadament ha encarat com resoldre el punt d’inflexió col·lectiu en el què ens trobem en l’actualitat.  Format a València i a França, implementa les bases del seu desideràtum amb els ensenyaments americans que ens expliquen com cal ser de metòdics, persistents i planificar el present i albirar les conseqüències en el futur. En contra del pensament orteguià que creia -i en creu encara- que els planificadors eren els soviètics. Boira ens desenboira la teranyina tot explicant-nos que els qui ho han estat, realment, són els estadounidencs.
Avui li han fet una entrevista en aquell diari que rebíem a València dit Avui.
Josep Vicent no s’ha amagat mai de creure -i, fins i tot, ser contrari- en un projecte polític a nivell nacional, però sí ha creat les bases sòlides -no fusterianes- per a donar una eixida coordinada a aquest fragment de la societat europea. Tot esbandint malentessos profundament arrelats i inconsistents a banda i banda de la Sénia.
Si voleu llegir l’entrevista, ben sucosa per cert, pitgeu ací

UNA NACIÓ D’ESCARAFALLS

Aquest és un post de col·laboració de l’amic David Peix. Escrit fa un parell de setmanes i que se me n’havia oblidat de pujar.

UNA NACIÓ D’ESCARAFALLS… i de fireta

Ara resulta que són aquells que diuen ser els nostres qui censura l’emissió de la resta de les nostres televisions al seu territori.

Podeu llegir la notícia al següent enllaç
http://www.lasprovincias.es/v/20100417/politica/consell-exige-cataluna-reponga-20100417.html

Si voleu continuar llegint passeu al “Vull llegir +

Notícia que, per cert, ha passat de puntetes per la nostra classe política i, també, cultural. No hem escoltat de cap d’ells cap proclama en defensa de la llibertat d’expressió i, molt menys, de defensa de la unitat de l’espai comunicatiu de la nació catalana.

Ara, potser, entenem allò de “per UNA televisió sense fronteres”.

No m’agrada, CANAL 9, però, és nostra!, tant nostra com la TV3, que darrerament dóna més pena que glòria.

Les “mesures” anunciades per la portantveu del Consell valencià no s’han fet esperar i han obligat a ACPV a autoclausurar les seues emissions per evitar la reclamació del pagament dels drets televisius de les competicions esportives.

I és que, encara, hi ha qui pensa que amb esta gent serveixen les bones paraules i, més encara, les bones intencions. Així, on voleu/m anar a parar. Independència? Açò, sols serà possible quan els valencians ho decidim, perquè ja ho diu la dita “els diners i els collons, per a les grans ocasions!”

BONA NOTÍCIA.

La setmana passada em vaig assabentar de que l’alcalde de Sabadell, en Manuel Bustos, dóna suport a la Consulta sobre la independència. Sols, davant la sorpresa, se m’acudeixen els següents ítems:

Passeu al “vull llegir +
1. Estem en el bon camí. Ho aconseguirem segur.

2. Que un senyor tan oportunista i mancat d’ideologia i ètica com el batle de la ciutat del Vallès occidental faça aquest moviment, propi d’oportunistes de l’estil d’un eduardo saplana, ens indica que busquen el seu lloc en el nou estat.

3. Això ens és  i serà inevitable. Però ben significatiu. Som cavall guanyador. Això, aquesta gent ho olora a distància.

4. Ens necessitem mútuament, ara, però espere que li passe com als lloctinents de Viriat; que ni a Barcelona, ni a Ciutat, ni a València puguen cabre personatges d’aquest tarannà en el nou estat europeu. 

INEFICÀCIA POLICIAL!

Senyors Peralta, com a delegat del govern español, i al responsable policial de l’ajuntament de València, els suggeresc:

la pròxima vegada que calga persuadir els violents defensors d’El Cabanyal-Canyamelar i la Punta Cap de França cal que siguen més eficaços. (Gràcies Guillem  😉    un làpsus ).

Els recomane que en comptes d’usar porres extensibles, o pilotes de goma, facen el favor d’usar les botes de punta reforçades per a donar fortes puntades als testicles i les vagines dels violents, que és per on es reprodueixen.

Pegar-los al cap o d’altres parts dels cos és ineficaç. No acaben morint-se. Tal i com es constata en aquesta notícia i en aquella altra següent.

Cordialment.