SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

PROCÉS ENVERINAT (19)

19‘Per les comissaries i casernes de tot el país s’acabava de filtrar un document sobre les tasques i funcions dels Mossos en el context d’una suposada desconnexió de l’estat espanyol. El document portava impresa una filigrana en diagonal: Molt confidencial, hi deia. I allò havia estat motiu de força conya entre els agents.
L’intendent Xavier Cabana tenia altres preocupacions. Si l’Estat, contra les cordes, engegava algun dia tota la seva maquinària, si es donava aquest cas, quin paper haurien de jugar els Mossos d’Esquadra? Ell ho tenien clar: Romandria sempre a les ordres del Govern de la Generalitat. Però no estava segur de que la majoria de comandaments i mossos el seguissin quan es tractés de desobeir ordres arribades de Madrid. I menys si aquestes ordres procedien de jutges o tribunals.
Però mentre el cap de la comissaria de Tarragona es feia aquelles elucubracions, la realitat del dia a dia s’imposava. I aquesta realitat volia dir que encara quedava per resoldre el crim del Vendrell. Un crim també amb un alt voltatge polític.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.