SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

DIETARI DE LA MARXA DEL LLOBREGAT 1978 (28) per Jordi Moners

Dimecres 30 d’agost   Manresa – Sant Vicenç de Castellet

Al matí, després d’esmorzar, el Miquel, de Sant Vicenç, passa a recollir-me per anar al poble a preparar quatre coses per la rebuda de la Marxa. Passant per la carretera vella -del Pont de Vilomara- es veu l’horrible connurbació de la Balconada i un abocador d’escombraries. El paisatge, malgrat tot és bonic. A Sant Vicenç qui més ha treballat és la gent del PSAN i d’ERC. Tornat a Manresa, a quarts de cinc concentració de marxaires a Sant Domènec. S’ennuvola fort, però hem d’esperar a muntar el servei de cotxes. A un quart de sis, quan som a punt de marxa, comença a gotellar. Al Pont Vell, amb pluja, som quaranta quatre. Al cap de poc se’ns afegeix el pintor Josep Vila Closes amb un amic. Fins a Sant Vicenç, dos xàfecs en prop de dues hores. Passejada agradable a partir del pont d’entrada (del Llobregat). Ens rep una bona acollida de vicentins. Tots plegats fem una processó de més de cent persones. La gent surt al carrer, ens segueix i acompanya. Ens concentrem a la plaça, davant de l’Ajuntament.

Mentre els locals cerquen el manifest, que no apareix, arengo la gent, megàfon a la ma, sobre temes com la repressió capitalista i l’alliberament ecologista. Finalment ha aparegut i el llegeixen. Després, comença una ballada de sardanes amb cobla. La Santa Espina és corejada per tot el poble. Unes quatre-centes persones sóm a la plaça ballant o badoquejant.

Després de sopar i xerrar animadament, a dormir al cau, damunt l’encimentat.

Molts no dormirem o ens despertarem molt d’hora. Som al costat de la carretera, tocant a un revolt molt pronunciat. Els camions fan un escàndol constant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.