IMATGES VARIADES DE TÒQUIO (JAPÓ)

Tòquio (???) és la capital de Japó i és al centre est de l’illa de Honshu. Aquesta metròpolis és el centre de la política, negocis, finances, educació, comunicació i cultura popular de tot Japó. Posseeix també la major concentració de seus corporatives, institucions financeres, universitats i col·legis, museus, teatres i establiments de compres i d’entreteniment de tot el país.

El Centre de Tòquio, amb els seus 23 barris, ocupa un terç de la metròpoli, amb una població superior als 8 milions d’habitants; aquesta àrea és el que es coneix internacionalment com la ciutat de Tòquio. L’Àrea Metropolitana de Tòquio compta amb més de 35 milions d’habitants i és la més gran del món.

A Tòquio hi ha molts temples, budistes i shintoistes, alguns dels quals es troben al centre de frondosos parcs. També hi ha desenes de museus d’art, història, ciència i tecnologia. Al centre de la ciutat, rodejat d’aigua, hi ha el palau imperial, amb la seves descomunals zones verdes. El jardí est és la única part oberta al públic.


El castell D’Edo, embrió del Palau Imperial.


Grup de jardiners voluntaris al jardí est.


Vista des d’un punt elevat del jardí est


Nau turística al port


Tot navegant per un dels rius de la ciutat


Parada de venda de bastonets


Vista de la nova torre de comunicacions


Encenent barretes d’encens en un temple budista


Gent a l’entrada del temple


Cartells a l’entrada d’un restaurant de peix


Activitat al mercat del peix


Passejant per un dels nombrosos parcs de la ciutat

 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en JAPÓ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a IMATGES VARIADES DE TÒQUIO (JAPÓ)

  1. Assumpci diu:
    Unes fotografies molt boniques!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*