Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

FINS PROMPTE VALÈNCIA ! (per Israel Melero)

Resulta interessant la visió personal d’Israel Melero sobre fragments de la nostra ciutat en moviment recreats amb la junció de seqüències immòbils de càmera amb el lapsat condensat del moviment urbà. Ve a sintetitzar allò exposat per Virilio sobre condensació del temps que escurça l’espai. 

Cap al final fa un repàs d’indrets poc “visitats” pels urbanites. Crec reconèixer “El salt de la núvia” a Altura (Alt Palància), la Devesa del Saler visionant la platja de dunes i la mar bressolada d’hivern. Les escenes finals nocturnes són d’una bellesa pantaixant.  Destacaria aquella feta des de la terrassa de l’hotel Melià, que redibuixen el trànsit del nuc de l’escalèxtric (encreuament) que produeix l’entroncament entre Corts valencianes a carretera de Llíria on s’aguaita Beniferri, Terramelar, Canal 9, La Coma, el Mas del Rosari, i al fons les llums de Godella, Camp-Olivar, Sant Antoni i del Camp de Túria, L’Eliana, Bétera, etc. 

En el fons sura allò que podríem dir l’ETEREÏTAT de l’arquitectura.
 
Concepte que no he trobat en diccionaris de català, però sí, aproximativament, en anglès “ETHEREALNESS” que redefiniria com d’una substància pregnant suau ingràvida que ocupa tota l’atmosfera que no atén a criteris físico-estètics sinó psíquics de bonança espiritual transformadora holística.
********************************************************************
Fins Prompte València és un projecte audiovisual d’Israel Melero realitzat mitjançant la tècnica de time lapses fotogràfics. La videocreació s’aproxima a paisatges naturals i urbans de València interpretant alguns llocs característics de la ciutat. L’apartat sonor és obra del compositor nord-americà Trystan Tyrcha.

“Fins Prompte València” by Israel Melero from Israel Melero on Vimeo.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.