30 anys sota la Constitució espanyola. No a la dominació, sí a la democràcia, sí a l?autodeterminació

El FOCDA prepara una manifestació i un acte polític per a d’aquí a unes quantes setmanes.

Algunes paraules no haurien d’espantar, com és el cas d’autodeterminació. Es tracta de l’exercici d’un dret democràtic, sancionat internacionalment, reconegut formalment, però per desgràcia poc practicat a determinades latituds del planeta.

Fins ara, l’Estat espanyol no ha permès la realització de consultes perquè els pobles i nacions que domina –que subordina, que manté arbitràriament en dependència i que es proposa assimilar– puguin decidir sobre el seu futur, és a dir, puguin ser el que vulguin. I en endavant, tampoc no ho permetrà de bon grat. Però no és pas el permís impossible d’un estat opressor, allò que els catalans i les catalanes necessitem. Sabem prou que els drets es conquereixen en l’acció en comptes d’esperar-los amb candidesa.

Per això, en temps de crisis, perplexitats i malestars, el Fòrum Català pel Dret d’Autodeterminació (FOCDA) fa una crida a la societat catalana a manifestar-se a favor del respecte, la sobirania i la dignitat del nostre país. El FOCDA donarà suport a les manifestacions i mobilitzacions ciutadanes arreu dels Països Catalans pel dret a l’autodeterminació, pel dret a decidir i disposar de nosaltres mateixos. El pròxim 6 de desembre a Barcelona, coincidint amb l’aniversari de la Constitució espanyola, proposem celebrar una gran manifestació. Aquest dia serà una magnífica oportunitat per mostrar el rebuig i el cansament respecte a les traïcions, les concessions i la supèrbia que patim. Sortirem al carrer contra la legalitat il·legítima que comporta la Constitució d’un estat monàrquic i monolític que ens manté presoners.

A més a més, el FOCDA comunica que està organitzant un acte de debat el dia 20 de novembre (dia de la mort del dictador) amb el títol: “30 anys sota la Constitució espanyola –ja n’hi ha prou. Autodeterminació!” Aquest acte, amb personalitats de relleu de la cultura del país i amb la participació oberta a tothom que hi vulgui assistir, té l’objectiu de fer soroll i elevar a l’espai públic una reivindicació cada cop més urgent: el dret d’autodeterminació. Com va escriure Lluís M. Xirinacs al seu Acte de sobirania, “una nació esclava, com un individu esclau, és una vergonya de la humanitat.” Ja se’ns ha acabat la paciència, no volem més enganys. Posarem fi a la dominació espanyola. Sí a la democràcia, sí a l’autodeterminació dels pobles.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *