SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

CADENA HUMANA VS MANIFESTACIÓ?

Qui va tenir la “genial” idea de fer la cadena humana anomenada Via Catalana cap a la Independència a mitja tarda de l’Onze de setembre? Va ser en Ramon Espadaler per estalviar-se feina a Barcelona?
Aquestes dues preguntes plenes de cinisme les han fer públicament algunes persones les darreres setmanes. Penso que no n’hi ha per tant i que no es pot ser tan malpensats.
Per omplir els 400 quilòmetres del Pertús fins Alcanar n’hi ha prou amb mig milió de persones. A la manifestació de l’any passat n’hi havia tres vegades més. Per tant, hi ha gent de sobres per fer alhora la cadena i una manifestació multitudinària. També hi ha la possibilitat d’organitzar manifestacions al matí.
El que no té sentit és que gent que cerca un mateix objectiu, la INDEPENDÈNCIA, es dediqui a criticar-se mútuament.
Jo ja m’he apuntat a la Cadena. I, si puc combinar-m’ho, també penso participar en altres esdeveniments de la Diada. El que no faré és aprofitar el matí per anar a la platja, malgrat que el meu Tram del Maresme és a la vora del mar.

  1. Em sembla que qui critica la cadena no s’adona de la potència emotiva i mediàtica que tindrà. Un esdeveniment que ocuparà 400 quilòmetres i que tindrà milers de persones enllaçades físicament és imponent. Us imagineu quan diran que la filera d’Alcanar arriba al Portús? L’altre dia vaig fer, per altres circumstàncies, mig recorregut amb cotxe i imaginava tot aquell paisatge que anava passant i passant ple de gent, quilòmetres i quilòmetres… Era emocionant només de pensar-hi! Que no recordeu la fabulosa cadena bàltica? La manifestació de l’any passat va ser magnífica i colpidora, però tornar-la a fer seria reiteratiu. La cadena serà preciosa. Molta gent ja fa dies que en parla, s’organitza…

    PD: La manifestació de l’any passat probablement és la més gran que s’ha fet mai a Catalunya. Ara, la gent de Contrastant ja ens va ensenyar que en aquest país nostre les xifres sempre s’inflen molt. Per això sempre tenim més manifestants que ningú més al món. Ni contra la guerra de l’Iraq ni l’Onze de Setembre no érem pas tants com diuen, encara que n’érem molts. Tot el nostre esforç s’ha d’adreçar a omplir la cadena. Si s’omple, que s’omplirà, ningú no podrà dir que s’exagera amb la xifra de participants.

  2. Ja ens podem espabilar de valent, per que de moment nomès tenim pre-inscrits una quarta part d’aquestos 500.00 participants que ens calen per omplir el recorregut de la cadena. 
    Suposo que ho aconseguirem, però ho hem de treballar i dinamitzar-ho encara moltíssim més.
    Salut! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.