Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Geografies de Llorenç Soldevila

0

Semblava que aquest dissabte vindria simplement a acabar, mig esmorteït, la setmana més estranya de tots els calendaris abans d’enfilar el període nadalenc. Però ha quedat tot trastocat per la notícia de la mort de Llorenç Soldevila.

(més…)

Alguns poemes de Gabriel Ferrater

0

Imatge

Una de les activitats que ha organitzat l’Associació Gabriel Ferrater de Sant Cugat tot al llarg d’aquest any del centenari del poeta de Reus és un grup de lectura on dos poetes que se’n reconeixen lectors comparteixen alguns dels poemes que formen part de la seva memòria personal. Aquest mes d’octubre vaig tenir el privilegi de ser-hi convidat amb Teresa Colom de parella de ball.

(més…)

Publicat dins de Lectures, Xerrades i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Els melons de l’Alguer

0

Diu que avui Giorgia Meloni es convertirà en la primera dona que presideix un govern a Itàlia. Llàstima que també serà, t’ho miris com t’ho miris, amb els seus Fratelli d’Italia, la primera hereva del feixisme que ha obtingut una majoria suficient per governar, ni que sigui amb el precari joc d’equilibris a què ens té acostumats el país veí.

No en sé res més, d’aquesta dona. Però no he pogut evitar de pensar-hi quan, per sorpresa, el seu cognom se m’ha aparegut en entrar a la catedral de l’Alguer, en aquesta làpida del 1624 escrita en un espanyol un punt encarcarat amb què et topes així que travesses la porta de la dreta d’accés al temple.

Publicat dins de Postals i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Soca-rel

0

Als voltants de casa, la tempesta de fa vint dies va esqueixar molts arbres i en va arrencar algun de soca-rel, com aquest del carrer Congrés. Veient-lo així, abatut, i amb un peu tan pobre, pot ser sorprenent que no hagués caigut abans…

Publicat dins de Paisatges i etiquetada amb | Deixa un comentari