Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Ifigènia

0
Publicat el 22 de maig de 2024

“Els qui en la desventura ho passen malament no són benèvols amb els més desventurats”, diu Ifigènia, des de la seva reclusió al temple d’Àrtemis, quan gairebé ja ha passat tot. Quan ja ha passat tot, dic, excepte el retrobament amb Orestes, el germà, que serà ben bé un renaixement.   (més…)

Poetes i músics per la República a Elna

0
Publicat el 5 de maig de 2024

Poc es devien pensar els espanyols que han impulsat l’onada de repressió que vivim d’uns anys ençà, que tindria l’efecte que està tenint: molts catalans del sud han descobert que, a l’altra banda d’una ratlla virtual politicoadministrativa que se sol anomenar frontera, hi ha més Catalunya, la del Nord. I que hi és, i hi és de debò, ho vam poder comprovar fa vuit dies, a la lectura que Poetes i músics per la República va organitzar a Elna.

(més…)

Processionària

0

  

com una dèria
sortir del niu
recórrer el tronc
pi rere pi
seguir el camí
anar endavant
sempre endavant
com un sol cos
cap enllaçat
darrere cap
darrere cap
darrere cap
darrere cap
cap rere cap
com un sol cos
fins a la fi
pi rere pi
ves quina fi
cicle infernal
com una dèria

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Un balneari

0

El balneari - MARIA CAMPILLO -5% en libros | Fnac

Hi ha indrets que semblen ells mateixos, essencialment, espais de fantasia: els balnearis, per exemple. D’altres queden al fons de la memòria com un espai de record on tot hauria pogut ser possible: la caseta de les meves ties àvies a Ontinyent, en el meu cas. Ara imagineu que tots dos espais conflueixen, i tindreu a les mans l’evocació del balneari dels avis Guajardo de Maria Campillo, tota una educació sentimental.

(més…)

Homenatge a Tati Furriols a Vic

0

Ahir al matí, a Vic, ens vam abrigar del fred recordant Carles Furriols, convocats per Eduard Casas en nom de Poetes i músics per la República, amb, entre d’altres, Ter Tarrida, Xavier Baró, Biel Majoral, Francesc de Dalmases, Aurora Madaula, Lluis Puig Gordi, Toni Comín, Carles Puigdemont.

(més…)