Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Processionària

0

  

com una dèria
sortir del niu
recórrer el tronc
pi rere pi
seguir el camí
anar endavant
sempre endavant
com un sol cos
cap enllaçat
darrere cap
darrere cap
darrere cap
darrere cap
cap rere cap
com un sol cos
fins a la fi
pi rere pi
ves quina fi
cicle infernal
com una dèria

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Un balneari

0

El balneari - MARIA CAMPILLO -5% en libros | Fnac

Hi ha indrets que semblen ells mateixos, essencialment, espais de fantasia: els balnearis, per exemple. D’altres queden al fons de la memòria com un espai de record on tot hauria pogut ser possible: la caseta de les meves ties àvies a Ontinyent, en el meu cas. Ara imagineu que tots dos espais conflueixen, i tindreu a les mans l’evocació del balneari dels avis Guajardo de Maria Campillo, tota una educació sentimental.

(més…)

Homenatge a Tati Furriols a Vic

0

Ahir al matí, a Vic, ens vam abrigar del fred recordant Carles Furriols, convocats per Eduard Casas en nom de Poetes i músics per la República, amb, entre d’altres, Ter Tarrida, Xavier Baró, Biel Majoral, Francesc de Dalmases, Aurora Madaula, Lluis Puig Gordi, Toni Comín, Carles Puigdemont.

(més…)

Jean Echenoz i els llampecs de Nikola Tesla

0

Llampecs : Jean Echenoz: Amazon.es: Libros

Em fascina Jean Echenoz. Em fascina la fredor entre còmplice i distreta de la seva prosa clara (i tan ben dita en català planer per Anna Casassas). Em fascina el joc innocent amb què trena la realitat més contrastable amb la ficció més agosarada. Em fascina com arrossega el lector a creure’s el que explica sense renunciar gens, o això és el que ens indueix a pensar, a la pròpia mirada crítica.

(més…)

VidaCaixa

1

L’anècdota lingüística del dia: vaig a fer-me una revisió mèdica, obligat per l’entitat bancària que m’ha fet la gràcia de concedir-me un préstec —a la quota del qual s’afegirà la de l’assegurança de vida preceptiva, no fos cas que em morís abans d’hora i els deixés sense cobrar, pobrets—. Cal que digui de quina entitat es tracta?

(més…)

Publicat dins de Vida diària i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Massagran, també al Més 3/24

0
Després de la presentació oficial a la Setmana del Llibre, Xavier Graset ens va convidar fa uns dies, a l’editora Noemí Mercader i a mi, al Més 3/24 per parlar de la nova edició dels 15 àlbums d’aventures d’en Massagran escrits per Ramon Folch i Camarasa i il·lustrats per Josep Maria Madorell a partir del clàssic de Josep Maria Folch i Torres i Junceda. Ens va quedar aquesta conversa que es va fer curta…

Vigília de l’1 d’Octubre a Celrà

0
Gràcies a la iniciativa i l’empenta d’Eduard Casas, fa dues setmanes vam recordar a Celrà l’#1Oct2017 —i la fraternitat del 30 de setembre i les esperances del 27 d’octubre i el compromís de persistir fins a la independència— amb algunes cançons i uns quants poemes. Per tots els que ja no hi són i per tots els que vindran.

(més…)

Massagran, sempre

0

Imatge

Diumenge passat, vigília de la Diada, avui fa una setmana, vaig entomar una bona assolellada des d’un dels escenaris de la Setmana del Llibre en Català al Moll de la Fusta celebrant, amb Xavier Graset i, en nom de Casals-Combel, les editores Noemí Mercadé i Montse Martín, la reedició de les històries d’en Massagran que, als anys 80, Ramon Folch i Camarasa, amb el suport gràfic de Josep M. Madorell, va adaptar o escriure en còmic a partir de la novel·la original del seu pare, Josep M. Folch i Torres, i les imatges de Junceda, publicada al Patufet el 1910.

(més…)