BOTIGA CHARLES JOURDAN. C./ PERÉZ PUJOL, 3. VLC. 1996

UBICACIÓ : c/ PEREZ PUJOL, 3
LOCALITAT : VALÈNCIA

Local per a sabateria icona del calcer i complements de disseny femení d’alta gamma del segle XX radicada a París.
Van convocar-nos a París per a fer la sucursal a València. Allà ens mostrarem els royalties i patents que els caracteritzaven. Veient que eren millorables des del punt de vista de mobles per la tradició ebenista valenciana i d’altres instal·lacions acceptaren les nostres modificacions ad hoc. Ricard Selfa, de Sueca, fou qui va portar a cap l’elaboració de tot el mobiliari que era mòbil, amb obertures molt complicades i conduccions d’instal·lacions camuflables. La instal·lació d’aire condicionat de Manolo Vivas que seria junt a Rafel Masip els pioners de l’aire condicionat a València, implementaria molt d’hora les avui usuals reglades evaporadora en cortina, aleshores pràcticament desconegudes a València, però sí al Regne Unit.

La dificultat radicava en com fer que els mobles que duien instal·lacions elèctriques pogueren desplaçar-se pel local sense ser vistes pels clients amb al qual cosa ens obligà a crear registres en el terra i parets i murs. Sent-hi implementades, per ells, en altres llocs del món. Van quedar-hi força satisfets pensem.
La redacció del projecte fou feta en llengua francesa i anglesa.
La idea i la partença del projecte era posar en valor el xamfrà i contornada com a punt d’atracció del futur client. Donada la petitesa del local com organitzar les zones d’exposició, la de venda i atenció al client, així com la zona posterior, amagada, com a magatzem en alçada.
Això es podia aconseguir mitjançant la fluïdesa de l’espai per la posició dels mobles que eren mòbils i “traslladables”, amb la qual cosa era redistribuïble l’espai segons les diverses estacions de l’any i corresponents exposicions de temporada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Quant a josepblesa

Interdit destorbar el conductor.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*