Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

126è aniversari de Mies van der Rohe.

Si avui entreu a la pàgina d’inici de Google trobareu un dibuix d’un dels edificis del IIT (Illinois Institut of Technology) a Xicago. Institut Politècnic construït entre 1938-58. En concret del Crown Hall que seria l’escola d’Arquitectura i disseny (1950-56).
El motiu és que avui seria el 126é aniversari de l’arquitecte Ludwig Mies van der Rohe. Un dels mestres de tots els temps. Avui no s’entendria la construcció i l’arquitectura sense la seua contribució tendent al minimalisme. Fugit de l’Alemanya nazi desembarcà a Xicago per a portar a cap tots els ensomnis que hi havia tingut quan era a la Bauhaus. Una de les frases que més m’agrada d’ell, pel que conté d’autosuperació, és:

 “I don’t want to be interesting, I want to be good.”

Extrem que podríem aplicar-nos-hi avui dia. Vos dese un vídeo del seu millor poema: El pavelló Alemany de 1929, a Barcelona. Sembla tan actual..no?

PS: i un recordatori per al malaguanyat Ignasi de Solà-Morales, que faltà fa uns anys sobtadament a Holanda i que s’empenyà a reconstruir-lo aprofitant els Jocs Olímpics de 1992. (Cal no confondre’l amb Manuel de Solà-Morales, que traspassà fa unes setmanes).


  1. Des del primer dia, aquest lloc és i serà un dels meus preferits. És un privilegi poder seure al seu costat o dins o passejant pels voltants. Estàs en un altre món, el que voldríes. L’encaparrament d’un grup d’arquitectes per tornar a construir-lo igualet que l’original, mai ho agrairem prou. ( I a més per fer-ho van haver d’enderrocar un búnker d’edifici horrible època franquista que feia mal als ulls ….)
    Montjuïc té molts tresors amagadets, molts, de tota mena.
    Bon dia. 
  2. La música del video, esplèndida, ‘The straight story’ film de’n David Lynch i compositor Angelo Badalamenti, que també va comprondre una música esxtraordinària el dia de la inauguració dels Jocs Olímpics l’any 1992 !
  3. Un error i greu. La música és de Peter Vronsky, banda sonora de la película ‘The door in the floor’, i molt adient per aquest pavelló-edifici de Mies Van der Rohe …. les portes arran de terra.
    Disculpeu. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.