Cingles de Vallcebre – Colla d’Amics GR

La sortida d’aquest mes ha estat un bonic i variat recorregut circular des del poble de Vallcebre, a l’Alt Berguedà, resseguint una part dels cingles que tanquen l’altiplà, per damunt de la vall del riu Saldes. Es total de l’excursió ha estat d’uns 13 quilòmetres.
Ha estat una caminada interessant i vistosa en un dia que ens ha acompanyat, passant un bon tram del recorregut per damunt de la cinglera, amb vistes espectaculars. La resta del camí ha alternat trams de pista amb altres de corriols. Alguns d’aquests darrers, els més onbrívols, ben coberts de neu dura.
Hem fet el recorregut en sentit contrari a les agulles del rellotge.

El campanar de Vallcebre poc abans de les 10 del matí

Prop del torrent del Forat Negre. Hem trobar molta neu al llarg del camí

La creu del Collell amb els primers pals indicadors de la ruta

Petjades de dies abans ens han permés caminar sobre la neu dura sense perill de relliscades

La bonica ermita de Santa Magdalena

Cercant orientació

Pujant al primer dels graus

Vista des dels graus

Caminant per damunt de graus i cingleres

Al fons, l’embassament de La Baells

Passem a tocar d’una granja de cabres

Cap al nord-est, apareix la imatge de l’inconfusible Pedraforca

La Colla posant per a la foto

Després de baixada cap al torrent de la Foradada, els cingles continuen…

Immortalitzant el moment

Imatge espectacular del torrent de la Foradada, des del pont.

Cap al final de l’excursió amenaçava pluja i, fins i tot, es van insinuar algunes volves de neu. Però no va passar d’aquí.

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en General, GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*