IMATGES DE L’APLEC DEL PUIG

El darrer diumenge d’octubre s’ha celebrat el tradicional Aplec d’El Puig, que cada any aplega a la Muntanyeta del Castell d’aquesta població de l’Horta Nord centenars de persones convocades pel PSAN per tal de commemorar l’estada de Jaume I abans d’emprendre la conquesta de València. I també la marxa i aplec anual que fa més de cinquanta anys, en plena clandestinitat, van iniciar els catalanistes valencians. El Tall en va fer una cançó titulada precisament Darrer diumenge d’octubre.


El pare i la mare de Guillem Agulló

L’edició d’aquest any ha estat especialment emocionant, amb parlaments que han humitejat els ulls de molts dels assistents, com ara el dels pares de Guillem Agulló, el jove maulet assassinat el 1993 per feixistes espanyolistes.


Maria Antònia Font

També el de Maria Antònia Font, portaveu dels mestes illencs en vaga indefinida contra la política antieducativa i autoritària del govern del PP. 


Jaume Marfany

O el d’en Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, reivindicant la independència de la nació sencera, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.


Núria Cadenes

I la de Núria Cadenes, presidenta de Solidaritat Catalana per la Independència, advertint-nos contra els oportunistes i els ajornamentistes, alhora que manifestava la seva alegria pel creixement de la consciència nacional dels valencians.


Josep Guia

Va cloure els parlaments en Josep Guia, del Comité Executiu del PSAN, amb paraules càustiques i punyents en referir-se a l’Espanya que ens escanya i a la necessitat de treure’ns aquesta llosa del damunt.
Anteriormet habien actuat Francesc Anyó i Borja Penalba, en un magnífic recital de poesia i cançó dedicat a Estellés. Per no oblidar! Se’n parlarà, d’aquests dos!
També hi hagué altres actuacions, com la del cantautor Andreu Valor i d’una colla de doçainers i tabalers. 
L’Aplec es va cloure amb una cadena humana a l’entorn del cim de la Muntanyeta i amb la tradicional paella gegant.
 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en CADA TERRA FA SA GUERRA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*