CAP DE SETMANA DE MARXA CAP A LA INDEPENDÈNCIA

Aquest passat cap de setmana ha estat per a mi especialment emocionant. El dissabte vaig poder assistir al final de la Marxa de la Llibertat. Es tractava d’un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà, en el marc de la Marxa cap a la Independència, consistent en anar caminant des de Montblanc fins al monestir de Poblet, passant pel meu poble, l’Espluga de Francolí. Així s’acabava, simbòlicament la Marxa que l’any 1976 va prohibir el govern espanyol. Fórem més de mil persones les que férem la caminada.


La Marxa sortint de l’Espluga, amb els bastoners al davant 


La Marxa arribant a Poblet

I el diumenge vaig participar i parlar a l’acte final de la Marxa pel riu Llobregat, també en el marc de la Marxa cap a la Independència, aquest cop organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana del Baix Llobregat. La meva intervenció feia referència a la Marxa del Llobregat de 1978. L’acte tingué lloc al centre d’informació del Parc Agrari del Delta del Llobregat. Aquí érem unes cinc-centes persones, procedents de diverses poblacions de la comarca.


Un moment de la meva intervenció

Tot plegat com a actes previs a la històrica Diada del proper Onze de setembre.

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en CADA TERRA FA SA GUERRA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*