IMATGES DE KOYASAN

Koyasan, és el centre mes important del budisme shingon al Japó. Es troba a les muntanyes de la prefectura de Wakayama, al sud d’Osaka, en una vall rodejada dels vuit cims de la muntanya del mateix nom, en un lloc que antigament es creia sembrat de lotus. K?yasan deriva de Kongobuji, nom del temple mes important del lloc, que vol dir “Temple de la Muntanya del Diamant”.

L’assentament original fou escollit pel monjo Kukai l’any 819 com a centre del budisme shingon japonès, a uns 800 metres d’alçada. Allí es van contruïr els 120 temples que ocupen la vall i una universitat dedicada a estudis religiosos.

Els llocs més destacats de la muntanya son:

  • Okunoi, el mausoleu de Kukai, rodejat d’un inmens cementiri, el mes gran de Japó.
  • Kongobuji, el temple mes important del budisme shingon, construit l’any 1593.
  • Konpon Daito, pagoda que d’acord amb la doctrina shingon representa el punt central d’un mandala que cobreix tot Japó.
  • Koyasan choishi-michi, un sender de 24 km amb una fita de pedra cada 109 m. Les fites s’anomenen choisi y están numerades.

 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en JAPÓ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*