La nova ciència

L’actual campanya preelectoral, pagada amb fons públics i destinada a legitimar la tercera reedició del tripartit tot apel·lant a l’acord sobre finançament, ha arribat al seu punt culminant. Es tracta d’esgrimir els números triomfalment… i alhora ocultar-los: un autèntic espectacle de prestidigitació. “Hem guanyat una muntanya de milions!”, repeteixen. Ah sí?. Si agafem una simple calculadora, sumem els milions afegits a les comunitats suposadament afavorides i comparem la xifra final amb el pressupost addicional de la ministra Salgado, constatarem que tot plegat no quadra ni per casualitat. De quants diners parlem, exactament?. Heus aquí una nova ciència amb molt futur: el cinisme aritmètic.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *