TRANSICIÓ ?

Agustí Colomines afirma a l’Avuí:
“… el desvetllament nacional català cada vegada és més sòlid”
I en fa tot seguit un argument més aviat quantitatiu i de supervivència, (“que el país no s’enfonsi”), en tot cas necessitem…:

Agustí Colomines afirma a l’Avuí “el desvetllament nacional català  cada vegada és més sòlid” I en fa tot seguit un argument més aviat quantitatiu i de supervivència ( “que el país no s’enfonsi”), en tot cas necessitem…:

Necessitem un desvetllament de qualitat. No només nombre de desvetllats. La quantitat desvetlla el “quants?”, que aquell senyor d’unió sifrava en més del 90%. I Amb això sempre s’argumenta l’ “ara no toca”. Un desvetllament de qualitat demana “forces vives” en tots els àmbits i formes del viure en català.

Necessitem un desvetllament amb lideratge. El desvetllament d’una nació comporta una consciència d’dentitat que no vol sentir-se subordinada, sotmesa i espoliada.
La transició d’un govern català, no pot refugiar-se en un sobiranisme a la carta.
El govern gatalà no pot estar representat davant de l’Estat per persones contemportizadores, que només volen autonomisme d’encaix “millorat”, o disposades a donar suport estable al Govern de l’Estat Espanyol a canvi de “Pacte Fiscal”. Això se’n diu vendres la primogenitura per un plat de llenties.

Necessitem un desvetllament des de la llibertat: No un pacte acceptador de subordinacions. La llibertat que s’exerceix, no que es reclama. La llibertat des de la qual s’estableixen autèntics vincles o generositat. La lllibertat per ser, no només per “funcionar”.  

-Aquestes necessitats demanen un pronunciament del parlament i un manifest de les “forces vives” del país, suficientment representades. 
Paga la pena treballar per aconseguir-ho.

 
 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *