SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

DIETARI DE LA MARXA DEL LLOBREGAT 1978 (27) per Jordi Moners

Dimarts 29 d’agost   Manresa

Ens trobem tota la gent a Sant Domènec. Ens han dit de Cabrianes que no cal anar-hi, que no han pogut preparar res. De totes maneres decidim enviar-hi una petita representació per parlar amb els contactes del poble. Un nombrós grup anirà a la inauguració del Xup amb una pancarta. Els altres es quedaran a anunciar la conferència-col·loqui.

Dinem i a les sis tornem a Sant Domènec; acabem de fer pancartes i cartells per als homes-sandwitx que amb megàfon anunciaran els actes. El Miquel i jo els anunciem amb els altaveus del cotxe. La Caixa de Manresa no ens ha deixat el local, sospitem que per qüestions polítiques. Fem l’acte al Centre Excursionista de la Comarca del Bages. És ple de gom a gom: unes cent vint-i-cinc persones. Xerra el Pere Pugés. La policia hi és present. Tot va molt bé. Només un petit incident lingüístic amb els anarcos en dir, jo mateix “…la política caòtica i anàrquica…”. Després es passa l’audiovisual del Congrés de Cultura Catalana. Massa llarg!

A Cabrianes ha anat bé. Encara es podrà fer alguna cosa. En canvi, al Xup ha anat malament. No ens han deixat entrar. El regidor de torn ens ha dit que allò només era per a vells i ni pancarta ni lectura del manifest. Decidim anar-hi l’endemà pel nostre compte. Ens temen, les autoritats?

Algú treballa per boicotejar-nos. Al Salvador li han espatllat el cotxe. Ha d’anar-se’n amb en Pere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.