Dia Primer de Febrer de l’any 2019. Judici contra Espanya.

 

Avui ens torneu a deixar de manera forçada, us traslladen a la terra que ens és inhòspita, a una presó amb la nostra llengua silenciada, al lloc on el somriure d’afecte és escadusser. Aneu a combatre la gran batalla, sou la veu del poble que majoritàriament us exigí ésser escoltada enfront de la d’un Estat que només s’escolta ell mateix, l’Estat que viu en un passat que creu inalterable i de què nosaltres, vosaltres, hem fet palesa la debilitat dels seus principis democràtics.

La presó és un càstig dur que vosaltres, estimades i estimats, patiu de manera injusta essent innocents de tota culpa, perquè no pot ésser una culpa l’amor al vostre poble, a la democràcia i a les aspiracions legítimes de llibertat nacional. Aquests últims mesos , en tenir-vos a prop, hem pogut endolcir la nostra tristesa i enfortir la vostra confiança en sentir a l’altra banda dels murs el nostre escalf incondicional, les veus cantant, els cel·los sonant per a vosaltres, les salutacions vibrants, els globus enlairant-se i els llaços grogs omplint els camins.

Avui heu de sortir de Catalunya, comenceu la fita del judici polític més important de la història, un judici contra una ideologia, un Govern i un Parlament legítims, contra una societat cívica i pacífica, contra el dret i mandat de més de dos milions de catalans i catalanes a tenir una Catalunya independent. No hi sereu soles, no hi sereu sols. Serem allí on sigueu vosaltres, la vostra veu serà la nostra. Ben errat serà qui cregui que un Tribunal us jutja, sou vosaltres qui per mitjà d’aquell jutjareu Espanya.

Cada matí en llevar-vos us direm “Bon dia!”, cada vespre us desitjarem “Bona nit!”. Serem amb vosaltres, escoltant-vos, enfortint-vos, estimant-vos amb admiració i orgull. Fins a demà, fins a sempre!.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *