“Tenim un greu problema”

 

Aquesta és la frase que ha dit el president Ximo Puig. I és que efectivament el 73% dels incendis forestals al País Valencià vénen de la mà de l’ésser humà, bé per negligències o intencionadament. El mateix president és pregunta: què fem cadascú de nosaltres per evitar els incendis? La resposta és poca cosa, si tenim en compte aquest vergonyós 73%. Ara bé, i què fa l’administració per persuadir, perseguir, multar, empresonar, dissuadir… els possibles piròmans ? La veritat és que poca cosa.Més campanyes? Sí, però també més prevenció, més subvencions, més ajudes, més legislació punitiva i més mà dura. El problema és que en general la gent tenim la sensació que en cremar un bosc mai passa res, mai s’agafa el culpable i si ho fan mai sabem què li passa. I aquesta sensació banalitza els incendis.
Vaja, so més no és la meua opinió.

Afegeix un comentari