L’ARXIDUC I EL TRAGINER

Foto: L’arxiduc Lluís Salvador.

Gent de coll dur, corbata i armilla, sobretot si es farcida… gent de possibles, tancats al seu mon, gent que no saben que és doblegar l’esquena ni fer un esforç per guanyar-se les garrofes, gent que no sap pujar dreta una paret si no la pugen els altres, gent que es mira el mon des de la seva torre d’ivori,… però mireu que és cas un dia , en un revolt mal girat del camí de la vida es troben, de cop i de batzegada un revolt de vida dura….
Això és el que li passà a l’arxiduc Lluís Salvador, quan, tot passejant es topa de front amb el traginer esbalaït perquè se li ha trabucat la càrrega del carro…. L’ajuda i el traginer agraït li lliura una moneda escadussera.
Si aneu al museu de l’arxiduc, la veureu dins d’un got, amb la inscripció: “La primera moneda que he guanyat treballant”.
Apali, si voleu escoltar la contalla, cliqueu aquí.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari