LListat d’escrits sobre ciéncia i salut del meu bloc

Escriure un bloc sobre ciència i salut no és tant fàcil com d’escriure sobre política, en els escrits sobre ciència i salut, tens que ésser molt curós amb el que dius.

 

En política els escrits amb opinions i sentiments estan més o menys admesos, però en ciència i salut la informació que es dona ha d’ésser sempre referides a fons solvents i contrastades.

Malgrat tot, jo no pretenc en aquest bloc escriure cap article científic, sinó que només vull posar a l’abast dels lectors les noticies que m’arriben de temes de ciència i salut que crec que poden esser d’interès general.

He aquí el llistat dels post sobre ciència i salut que he escrit fins ara:

 

 

 

Bones perspectives per a combatre l’obesitat i l’acumulació de greix

 

Possible tractament del retard mental i d’autisme

 

Bones noticies per les persones que tenen els símptomes de la Fibromiàlgia

 

Noves vacunes contra el càncer estan a punt d’arribar

 

D’on ve la musica?

 

Resultats esperançadors envers la lluita contra el Càncer de fetge

 

A anat d’un pèl de que la pandèmia de la grip aviar ja fos un fet !!

 

Una possible nova teràpia per la Síndrome de Fatiga Crònica

 

Estem a prop d’una pandèmpia pel virus de la grip aviar?

 

GENS DE LA INTEL·LIGÈNCIA HUMANA (L’ACTUAL)

 

EL càncer de mama baixa per primer cop significativament

 

 

 

El que té més visites és GENS DE LA INTEL·LIGÈNCIA HUMANA (L’ACTUAL) , fins i tot és el segon més llegits de tots els que he publicat inclosos els polítics. Per mi és una agradable sorpresa, ja que no creia que els articles de ciència i salut tinguessin molta audiència comparats amb els de la política.

 

(segueix)

 

Com podreu veure amb els escrits que he posat al meu bloc, soc optimista i crec molt amb el progrés de la ciència i salut, ara bé això no vol dir què aviat tindrem resolts molt dels problemes actuals de salut, per exemple el Càncer o Alzheimer, el Parkinson, la Sida…etc. Però sí què crec que en 30 o 40 anys ho tindrem forca controlat. Però també nous problemes relacionats amb la vellesa o altres infeccions provocats per l’augment de la població estaran al caure.

 

 

Molts d’aquest avanços en la salut son degut als descobriments derivats de l’esforç del projecte Genoma Humà i soc del parer que aquest projecte ha significat un canvi històric en l’humanitat, un canvi que ara només comencem a percebre les consciencies.

 

 

Moltes malalties, malformacions, traumatismes…etc que fins ara son incurables o crònics, podran tenir remei en els propers decennis gràcies a noves tècniques, descobriments i teràpies derivades del projecte del Genoma Humà.

 

 

Com tot progrés, sempre provocarà una certa por i rebuig, però el què cal no és tancar-se al progrés, sinó què s’ha d’estudiar quines conseqüències negatives es poden derivar dels nous descobriments i prendre les mesures necessàries per minimitzar-les.

 

 

Deixem-me acabar amb una referència de la situació de la indústria de la salut a la meva pàtria: Els Països Catalans.

 

A casa nostre, no tenim ni recursos finances (a part de la Caixa i el Banc de Sabadell), ni humans (som només 10 milions), ni naturals (només el Sol , la platja i el poc sòl no urbanitzat).

 

 

Dins de l’indústria catalana, una de les poques què encara sobreviu amb dificultats però amb dignitat és la indústria farmacèutica. Malgrat què he escrit dos articles amb el títol Crònica de una mort anunciada de la indústria farmacèutica a Catalunya, tinc l’esperança que amb un recolzament important, es pot redreçar la situació i fer què aquesta indústria pugui arribar ésser un dels pilars econòmics del nostre país.

 

 

La indústria farmacèutica dins un pla global que inclourien tota la indústria i els serveis relacionats amb la salut, és un dels sectors amb millors possibilitats de reeixir en el mercat global per un país petit com el nostre.

Els Països Catalans venen cada vegada més persones grans d’Europa que volen viure la jubilació amb el calor del nostre Sol i el caliu del nostre Mar. Tenim unes bones instal.lacions amb el Parc biomèdic recent estrenat, tenim unes bones universitats, bons hospitals i temin encara un grup industrial de laboratoris i empreses farmacèutiques catalanes.

 

Ara el què fa falta és què obtinguem els diners i el poder legislatiu per fer-ho, un diners que tenim, però que no disposem, ja que depèn d’Espanya i un poder legislatiu supeditat als interessos espanyols.

 

 

Per desgràcia Espanya no té ni cap tradició ni cap interès amb aquest tipus de indústria i mai farà res per ajudar a desenvolupar aquest concepte estratègic econòmic, més aviat faran tot el contrari, el negoci per a Espanya és crear una ciutat centralitzada de serveis per a el govern espanyol i per les multinacionals. Espanya abans d’ajudar a crear un grup multinacional català fort en aquesta branca industrial, el què farà és què les multinacionals estrangeres comprin el poc que quedi i què és fiqui les centrals a Madrid, tenim un exemple fresc amb l’Opa d’Endesa.

 

 

Als Països catalans amb el llast d’Espanya no serà possible d’aconseguir crear les condicions per tal de què la nostra Indústria de la Salut sigui un referen mundial.

 

Hem d’aconseguir el més aviat possible la nostra independència per a poder sobreviure dins d’aquest món globalitzat. Ens queda poc temps, com a màxim 10 o 20 anys abans que no sigui massa tard

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *